Gå videre til hovedindholdet

Mandags syslerier

I dag har jeg været hjemme med ungerne, da sønnen var nedlagt med hovedpine og lillesøster fik lov til at holde en "sympati-fridag" fra børnehaven.

I eftermiddags, da sønnen var kommet til hægterne igen, lavede jeg en omgang modellervoks og fandt selv lidt dukkeler frem. Hyggeligt at sidde sammen i køkkenet og lege lidt ;0)

Det ligner næsten slik i de farver ik ;0)
 
Mit projekt med dukkeleret har jeg taget tilløb til et stykke tid. Jeg har flere steder set figurer - hjerter, sommerfugle - i ler med blondemønster på og tænkt "det må jeg prøve at lave" og da jeg for noget tid siden, fik nogle fine mellemlægsservietter af min mormor, blev lysten ikke ligefrem mindre.. Men i dag fik jeg endelig taget mig sammen :0)

 
Først rullede jeg leret ud og herefter lagde jeg servietten ovenpå og vupti - et fint mønster kom frem og så var det bare at gå i gang med udstikker formene -som jeg tillod mig at låne fra ungerne..
  
Jeg har ingen erfaring med dukkeler overhovedet, men havde brug for noget selvhærdende og dette så ok ud - ville nemlig også gerne have det beholdte den hvide farve.. Synes nu egentlig resultatet blev ok, men nu må vi lige se når det tørre ordenligt op.


Forestiller mig at de vil være ret søde på en gren til jul eller måske som gave pynt. Lillepigen havde også et forslag med at lave snefnug - det var faktisk ikke helt tosset, så nu må jeg på jagt efter en snefnugudstikker form ;0)

 
Har du mon nogen erfaring med lignende projekter?

Kommentarer

 1. Jeg lavede også modellervoks til mine børn da de var små. Det er nu hyggeligt. Hvor blev dine hjerter og stjerner flotte, får helt lyst til at prøve. Din datters forslag om snefnug var da rigtig god.
  Godt at sønnike har fået det bedre.
  Knus

  SvarSlet
 2. De er blevet rigtig fine! Det er lige før man kommer i julestemning ;-)
  Jeg har også tidligere lavet disse og du kan få dem helt porcelænsagtige ved at lakere dem når de er tørre :-)
  Hav en dejlig aften

  SvarSlet
 3. Hvor er de blevet fine <3
  Flot at pynte op med til jul.

  Ønsker dig en dejlig dag.
  Knus Birgitte

  SvarSlet
 4. De er rigtig flotte - har selv overvejet at lave noget lignende :)

  SvarSlet
 5. De er da søde! Du kan lave en masse fin julepynt på den måde :-)

  SvarSlet
 6. De er blevet rigtige søde. Dem vil jeg prøve at lave til jul :-)

  SvarSlet
 7. Dine hjerter og stjerner er vildt søde med det mønster trykt i :-)

  SvarSlet
 8. Hvor er de bare blevet kanon flotte 🌸 Synd din søn skal døje med hovedpine, det burde forbydes 😞 knus Susi

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.