Gå videre til hovedindholdet

Det bugner af pærer

Pæretræet der står ved laden, er i øjeblikket ved at bukke under af vægten på alle de pærer, der er på træet i øjeblikket..

 
I går blev nogen af dem omsat til en pæretærte, da vi lagde hus til møde i forældrerådet i sønnens klasse ( jep - der er altid en anledning til kage..smiler.. )

 


Opskriften kommer her, hvis du skulle få lyst til at bage - en regnvejrsdag er også en ret god anledning til kage og en kop kaffe ik ;0)

Pæretærte
4 ½ dl rørsukker
3 æg
ca. 1 spsk olie - jeg bruger rapsolie
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk vanilje sukker eller korn fra en vanilje stang
5 pærer i tern
En god håndfuld valnødder ( groft hakket )
Rasp til tærteformen

Ægget piskes med sukker og olie. Herefter tilsættes mel, vanilje sukker, kanel, nelliker og mel. Til sidst vendes pærer og valnødder i dejen.
Tærteformen smøres med olie og drysses med rasp i bunden og på siderne. Herefter fordeles dejen i formen og tærten bages i ovnen i ca. 45 min. v. 175 grader. Jeg bruger stort set altid varmluft..
Serveres med en god klat creme fraiche.

Tærten kan snildt bages dagen før den skal serveres - det bliver den bestemt ikke dårligere af..

 

God fornøjelse

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.