Gå videre til hovedindholdet

Det bugner af pærer

Pæretræet der står ved laden, er i øjeblikket ved at bukke under af vægten på alle de pærer, der er på træet i øjeblikket..

 
I går blev nogen af dem omsat til en pæretærte, da vi lagde hus til møde i forældrerådet i sønnens klasse ( jep - der er altid en anledning til kage..smiler.. )

 


Opskriften kommer her, hvis du skulle få lyst til at bage - en regnvejrsdag er også en ret god anledning til kage og en kop kaffe ik ;0)

Pæretærte
4 ½ dl rørsukker
3 æg
ca. 1 spsk olie - jeg bruger rapsolie
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk vanilje sukker eller korn fra en vanilje stang
5 pærer i tern
En god håndfuld valnødder ( groft hakket )
Rasp til tærteformen

Ægget piskes med sukker og olie. Herefter tilsættes mel, vanilje sukker, kanel, nelliker og mel. Til sidst vendes pærer og valnødder i dejen.
Tærteformen smøres med olie og drysses med rasp i bunden og på siderne. Herefter fordeles dejen i formen og tærten bages i ovnen i ca. 45 min. v. 175 grader. Jeg bruger stort set altid varmluft..
Serveres med en god klat creme fraiche.

Tærten kan snildt bages dagen før den skal serveres - det bliver den bestemt ikke dårligere af..

 

God fornøjelse

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.