Pæretræet der står ved laden, er i øjeblikket ved at bukke under af vægten på alle de pærer, der er på træet i øjeblikket..
I går blev nogen af dem omsat til en pæretærte, da vi lagde hus til møde i forældrerådet i sønnens klasse ( jep - der er altid en anledning til kage..smiler.. )
Opskriften kommer her, hvis du skulle få lyst til at bage - en regnvejrsdag er også en ret god anledning til kage og en kop kaffe ik ;0)
Pæretærte
4 ½ dl rørsukker
3 æg
ca. 1 spsk olie - jeg bruger rapsolie
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk vanilje sukker eller korn fra en vanilje stang
5 pærer i tern
En god håndfuld valnødder ( groft hakket )
Rasp til tærteformen
Ægget piskes med sukker og olie. Herefter tilsættes mel, vanilje sukker, kanel, nelliker og mel. Til sidst vendes pærer og valnødder i dejen.
Tærteformen smøres med olie og drysses med rasp i bunden og på siderne. Herefter fordeles dejen i formen og tærten bages i ovnen i ca. 45 min. v. 175 grader. Jeg bruger stort set altid varmluft..
Serveres med en god klat creme fraiche.
Tærten kan snildt bages dagen før den skal serveres - det bliver den bestemt ikke dårligere af..
I går blev nogen af dem omsat til en pæretærte, da vi lagde hus til møde i forældrerådet i sønnens klasse ( jep - der er altid en anledning til kage..smiler.. )
Opskriften kommer her, hvis du skulle få lyst til at bage - en regnvejrsdag er også en ret god anledning til kage og en kop kaffe ik ;0)
Pæretærte
4 ½ dl rørsukker
3 æg
ca. 1 spsk olie - jeg bruger rapsolie
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk vanilje sukker eller korn fra en vanilje stang
5 pærer i tern
En god håndfuld valnødder ( groft hakket )
Rasp til tærteformen
Ægget piskes med sukker og olie. Herefter tilsættes mel, vanilje sukker, kanel, nelliker og mel. Til sidst vendes pærer og valnødder i dejen.
Tærteformen smøres med olie og drysses med rasp i bunden og på siderne. Herefter fordeles dejen i formen og tærten bages i ovnen i ca. 45 min. v. 175 grader. Jeg bruger stort set altid varmluft..
Serveres med en god klat creme fraiche.
Tærten kan snildt bages dagen før den skal serveres - det bliver den bestemt ikke dårligere af..
God fornøjelse
Kommentarer
Send en kommentar
Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥