Gå videre til hovedindholdet

Have Hortensia

Da jeg for nogle dage siden lavede mit lille "reklame indlæg" for Bloglovin, viste jeg et billede, hvor der var en en hvid Hortensia. 
Den kommer fra mine forældres have, hvor den stortrives.


Tine spurgte hvad det var for en slags - jeg kender desværre ikke det latinske navn, men ved kun at det er en have hortensia og den kommer flittigt hvert år.

Hortensiaen er plantet ved mine forældres terrasse, sammen med bl.a. lavendler

 Jeg synes den er så smuk - og den HAR fået plads på min plante-ønskeseddel :0)

 Her et kig fra havedammen 

Lidt tættere på.

Den gør sig godt i buketter og er også rigtig fin bare som en enkelt blomst. 
Heldigvis er min mor meget gavmild, så jeg får lov til at klippe en del :0) Sidste år bandt jeg kransen herunder. Den fik lov at hænge og tørre og blev rigtig fin. 
Tror jeg skal forbi haven en af dagene og klippe lidt mere - kunne godt tænke mig at binde en ny..


Hvis du har lyst, kan du kan se flere billeder fra mine forældres have lige her og her

God fornøjelse
Kommentarer

 1. ihhhh hvor er den bare mega smuk...måske det er en snowball det ligner den meget..de kan jo blive kæmpe, min mor og far har desværre ikke sådan en have mere hvor jeg kan gå og plukke fordi det er flyttet i en lejlighed på et gammelt mølleloft..
  Dn mors er godt nok smuk er vildt misundelig...
  god weekend

  SvarSlet
 2. Hej ja de er meget flotte i haverne nu. Den hedder Hydrangea arborescens Annebelle eller Hydrangea arborescens Grandiflora. Hortensia Annebelle er nok den der er nemmest at finde. Kransen er også rigtig yndig. God weekend.

  SvarSlet
 3. Sikke en smuk krans du har bundet. Jeg kan se at Dorthe har afsløret at det er en Annabelle. Jeg har den selv og elsker den!

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.