Gå videre til hovedindholdet

Weekendens tema er..

..æbler..

Vi har simpelthen så mange æbler, at vi næsten ikke kan følge med - derfor skal weekenden skal stå i æblets tegn :0)

 
 Den første kurvfuld blev omsat til lækkerier i dag..
 
 
 ..nogle af æblerne fik selskab af hyldebær - til dejlig hyldebærsaft :0) Opskriften finder du lige her

 
Æbleskrælleren har arbejdet på højtryk - ungerne er altid meget glade for at hjælpe til, når den kommer frem :0)
Hvis du ikke allerede har en i køkkenet, kan den varmt anbefales. Det er altså lidt nemmere, når man skal have skrællet, udkernet og delt en ordentlig omgang æbler til æblegrød..

 
 Tror måske vi skal forsøge os med æbleringe i morgen - de er jo lige klar til det ;0) 

 
Udover hyldebærsaft og æblegrød, har jeg også afprøvet Ann-Christines opskrift på æblesmør - og den kan bestemt også godt anbefales - uhm..
Du finder opskriften lige her

 
Der har været en dejlig duft i køkkenet i dag - forskellige krydderier og æbler i skøn forening.

Det har været hyggelig - børnene er gået lidt til og fra, leget lidt og lavet fine græskarlygter, som skal stå i vognporten.

 
I morgen er planen at vi skal afprøve vores æblepresser og lavet most - og så tror jeg altså også jeg lige skal et lille smut i haven og luftes lidt ;0)

 
God aften derude
 
- og skulle du have nogle gode æbleopskrifter, må du gerne lægge et link under kommentarer - vi har nemlig stadig masser af æbler ;0)

Kommentarer

 1. Det ser lækkert ud, det du får brugt dine æbler til :-)
  Jeg skal ned til en veninde og hente æbler på tirsdag, jeg er jo ikke så heldig at have æbler i haven endnu.

  SvarSlet
 2. Hvor har i mange flotte æbler. Det ser godt ud. <3
  Jeg har desværre ikke en æbleskræller, men tror jeg skal ønske mig en. Den må på ønskesedlen til jul.
  Fortsat god weekend.
  Knus Birgitte

  SvarSlet
 3. Det ser rigtig lækkert ud med alle dine æbler. Jeg har også utroligt mange æbler, og jeg har for første gang prøvet at lave æblemost. Det smagte bare godt og meget bedre end det, man køber - og så går der altså ret mange æbler til en flaske most.

  SvarSlet
 4. Dejligt "problem" med alle de æbler. men det er jo noget af et arbejde at få dem udnyttet mens de er gode! jeg har i år kastet mig ud i æblegele og æblesirup. Det kan klart anbefales. der findes mange forskellige opskrifter på nettet. Min erfaring er, at der er stor forskel på smag,sukkerbehov og kogetid afhængig af æblesorten, så du skal måske prøve dig lidt frem. Mange hilsner fra Blomsterlyst

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.