Gå videre til hovedindholdet

Det bliver godt..

..selv om der stadig er lidt arbejde tilbage.

Det er vores haveprojekt, jeg taler om.. Vi har længe ønsket at tage fat på endnu en del af haven - vi var "smug-startet" lidt, men i sidste weekend havde vi indkaldt "en hjælpende hånd" i form af min morbror - TAK for det :0).
Så nu blev de sidste træer fældet og der blev gjort klar til plantning af hæk.

Det fik Gårdejeren klaret i starten af ugen og nu ser her sådan her ud - 150 hækplanter i jorden i det stykke af haven, der ligger op til indkørslen og naboens mark.

 
Det gamle pæretræ I ser liggende på jorden, måtte lade livet. Det stod ellers her hvor der nu er hæk.
Først var det med blødende hjerte, men læg mærke til hvordan det ser ud i midten! Det var helt råddent indvendigt, så det var vist en god beslutning alligevel..
 
 
Her ser I hækken den modsatte vej. Planen er at der skal jævnes lidt mere ud og så skal der sås græs.

 
På billedet her står jeg inde i haven og tager billedet i samme vinkel som før - altså med ryggen til stuehuset. Til højre i billedet er det "centrale bed", som vi kalder det. Også her er der blevet ryddet lidt ud og plantet nyt. Mere om det i et andet indlæg - ellers bliver dette vist for langt..
 
Og nu skal I bruge fantasien ;0)
Til venstre i billedet ( stadig det ovenover..)  - her kommer der græsplæne med de to buske bevaret og bag det lidt nøgne træ ( guldregn ) skal der anlægges terrasse. Her er nemlig aftensol og en fantastisk udsigt - se bare her:
 

 
Er helt sikker på det bliver godt. Nu skal vi bare have ryddet de sidste bunker og så begynder vi rigtig at kunne se tegningen..

 
For lige at give jer et billede af, hvor tilgroet haven har været, kommer der her et billede til sammenligning.
Billedet ovenover er taget i indgangen ind til haven - og nedenfor ses samme indgang - bare taget inden fra haven og ud - vel at mærke inden vi begyndte at rydde op :0)

 
 
Nogen gange er det rart at have taget lidt "før billeder" - særligt når man synes tingene går lidt langsomt.. kender I mon det ;0)
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.