Gå videre til hovedindholdet

Nu blomstrer forsythiaen..

..og dermed skulle det eftersigende være ok at beskære roser og klippe lavendler.

Her vores eksemplar i haven. 

Egentlig er jeg jo ikke den store fan af gule blomster, men er lidt mere overbærende om foråret - hvem kan undvære erantis, påskeliljer og ja - Forsythia ;0)

Nå, men jeg har været igang med saksen og nu er havens roser og lavendler trimmet - tilbage er nu at vente og glæde sig til igen at se de smukke blomster - roser er en af min absolutte favoritter og hvert år kommer der lidt flere i haven - se evt. flere indlæg med roser lige her


Nogle af lavendlerne holdt flyttedag. 
De flyttede ind i det gamle vandtrug her - tænker det kommer til at se smukt ud, når de blomstre og giver lidt farve til det grå.


Er jeg rigtig heldig kommer der "Judas penge", som sidste år, da de voksede ved den gamle opbindingsplads - se bare her:
Udover beskæring af roser og lavendler er køkkenhaven blevet gjort klar. Men det kommer der mere om i et andet indlæg.

Hvad har du mon lavet i weekenden?

Kommentarer

 1. Den "regel" kendte jeg ikke.mine roser og lavendel blev klippet sidste week-end. Det vil blive rigtig flot med Lavendel i det gamle trug, bare de nu overlever flytningen. Jeg synes Lavendel kan være lidt sart her, men andre steder vokser de utroligt kraftigt.
  Min urtehave er gjort klar med komøg og hønsemøg, så jeg glæder mig virkelig til noget mere kraft i jorden. Håber kartoflerne kommer ned i ugens løb;-)
  Mvh. Hanne

  SvarSlet
 2. Har det været weekend? narj pjatter bare.
  Jeg har bare været og været til, ikke nogen stor opgave men MAJET dejligt.
  Tor snart jeg går igang med lidt have luskerri, men vi har jo en have der vel nærmest er en slags "naturgrund", men selvfølgelig skal der holdes lidt øje med de uønskede vækster.

  God mandag med dejligt vejr og en kærlig hilsen herfra bedstemorkaren ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også holdt flyttedag for Lavendlerne og ellers har det bare været projekt drivhus. :-)
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.