Gå videre til hovedindholdet

Fin og funktionel #3

Det bliver jo næsten en lille serie af indlæg - det her med fin og funktionel.. 
Denne gang er billederne fra køkkenet, hvor der er lige er flyttet en ny el kedel ind - og den er faktisk så fin, synes jeg, at den ikke bliver gemt væk i skabet ;0)

Men først får I lov til at se kogebogs holderen her. Den er jeg rigtig glad for - og ud over at den er praktisk til at have kogebøgerne stående på, når de er i brug ved madlavningen -så er den også rigtig god til at "udstille" bøgerne, når de ikke er i brug.. Mange af den har jo utrolig smukke billeder og er inspirerende at se på..


I øjeblikket er det kogebogen fra Jeanne d'Arc der står fremme - du kan se mere om bogen i indlægget her

Og så til el-kedlen - en fin råhvid sag. Ikke noget fancy mærke, for det er pengepungen ikke lige til ;0) 
Men synes nu også denne er temmelig fin - og til lidt under 200 kr i Brugsen, så kan alle vist næsten være med - og så krydser vi fingre for at den kan holde i noget tid.. :0)

..


De fleste har krukker, dåser eller lignende til opbevaring, stående fremme i køkkenet. Vores køkken er ingen undtagelse. Krukkerne herunder, har vi haft i flere år. De er købt i en skøn lokal blomsterbutik, der desværre er lukket nu..


Sammen med el-kedel og kaffemaskine står de i krogen her på køkkenbordet - klar til brug..

Bemærk i øvrigt hvordan sollyset strømmer ind - så skønt..

Det var lidt glimt fra køkkenet - du kan se flere billeder fra vores køkken lige her  og du kan se det sidste indlæg i serien "fin og funktionel" lige her

Idag har Gårdejeren og jeg været ude at spise - helt alene.. Børnene er på overnatning hos mormor og morfar ( ja hvis I spørger sønnen er det ikke kun skidt med den lockout - smiler ) - dejligt engang imellem lige at have lidt voksen tid sammen   Nu sidder vi i hver ende af sofaen og slapper af med en kop kaffe, fjernsyn og pc :0)

Rigtig god aften derude

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.