søndag den 7. april 2013

Drivhus drømme #1

Jeg tillader mig lige at låne titlen fra Claus Dalby, omend det ikke er drivhus i samme stand, som dem han fremviser i sine skønne bøger - og på hans blog ;0)

Jeg har tidligere fortalt at vi har et lille drivhus her på Gården. Det stod her da vi flyttede ind. Det er ca. 6 m2 og ikke helt nyt mere - men det virker og sidste år høstede vi vindruer ( fra den gamle vin der også stod i drivhuset..), agurker og MASSER af tomater..


Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke også drømte om et lækkert orangeri i hvidmalet træ - men det bliver altså ikke i nærmeste fremtid, det kommer til at ske ;0) - så derfor må man jo "kræse" lidt for det man har.. 

Idag gik Gårdejeren derfor igang med belægning i drivhuset og uha det bliver godt..

Her kommer lidt billeder fra dagen idag:


Her er der gravet ud og klar til grus.. Som I kan ane til venstre i billedet, har vi i år valgt at købe kapilær kasser - de bliver godt gemt af vejen bag pileflettet - så kan jeg godt leve med dem, tror jeg ;0) Så blev der kørt grus på - og selvom det "bare" er i det gamle drivhus, skal tingene være i orden og lige.


Belægningen er genbrug. Vi var enige om at det ikke skulle koste noget at lave belægningen i drivhuset - derfor bruger vi de gamle aflange betonfliser, som vi har taget op ved terrassen bag udestuen. Her er planen nemlig at der skal anlægges en ny (træ)terrasse..


Så er fliserne lagt og der er lagt barkflis ud på den resterende jord. For enden af drivhuset ( hvor der er bark ) er der plads til et lille et cafe bord.. Måske kan der stå lidt krukker foran vinen, men ellers er tanken at der "kun" skal plantes i kasserne. Vinen kommer også til at skygge en del i højre side af drivhuset, så det er begrænset hvad der kan gro under den..

Her lidt tættere på fliserne..

Nu mangler oprydning og rengøring - og så er det tid til al det sjove :0) Regner med at kunne vise billeder af det endelige resultat i løbet ugen.7 kommentarer:

 1. Det ser bare rigtig godt ud. Glæder mig til at se hvad det udvikler sig til. Jeg overvejer selv kapilærkasser, synes ikke det er så smukt, men praktisk og når man så vælger en afskærmning som du har gjort, så er det nu helt oK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Jeg var heller ikke meget for kapilær kasserne, men jeg så pileflettet hos mine forældre og så tænkte jeg " ok, så kan jeg nok godt leve med det" ;0) Og det er jo praktisk..

   Slet
 2. Ser godt ud med dit drivhus. Jeg har selv et ganske almindeligt drivhus, som jeg er meget glad for.
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have :0)det er dejligt med drivhus i haven..

   Slet
 3. Wauw. Glæder mig også til at se hvad det udvikler sig til. Er selv blevet drivhus ejer nemlig ;-)

  SvarSlet
 4. Altså Sine - I har da vist været rigtig heldige med jeres nye hus :0) Tænker du kommer til at blive rigtig glad for dit drivhus..

  SvarSlet
 5. Hvor er det fint. Og uanset størrelsen så kan der jo sagtens skabes et dejligt miljø. Jeg har stor fornøjelse af mit :-)
  Mvh. Hanne

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥