Gå videre til hovedindholdet

Gang i hjemmeproduktionen..

Dagen idag har været grå og trist!
Derfor har det stået på indendørs aktiviteter for vores vedkommende, men det har skam også været rigtig hyggeligt ;0)

Jeg har længe tænkt på at lave rabarbersaft, og da jeg var så heldig at få et glas hos min svigerinde forleden, besluttede jeg mig for at nu skulle det være..
Så med lidt hjælp fra lillepigen gik jeg igang


Jeg fulgte en opskrift fra "Den grønne syltebog", men tilsatte en vaniliestang efter tip fra svigerinden ;0)
Det blev til 4 flasker i denne omgang - flaskerne er genbrug, bare rengjorte og skyllet i Atamon.

Det er flasker som denne, jeg har gemt og genbrugt..

Det blev også til en omgang Rabarber/Jordbær marmelade
- intet skal gå til spilde ;0)


Jeg har printet gratis etiketter ud herfra. Synes de blev rigtig fine.
Tippet har jeg fået af Susi, som i øvrigt lige er kommet med et "fint etikette" tip på hendes blog - det tror jeg også lige jeg må se lidt nærmere på, der er nemlig flere valgmuligheder, selvom det ikke er helt gratis :0)

..men det giver da lige prikken over i'et med sådan en etiket ik?
Måske til en lille værtindegave eller lignende..

I øvrigt var det ikke alt, der var spiseligt i "Hjemmeproduktionen" idag..
Det blev nemlig også til en omgang hjemmelavet modellervoks.

Har du prøvet at lave det? - Supernemt og dejligt blødt og medgørligt for små barnefingre ;0)
Og hvis det gemmes i en lufttæt beholder / glas kan det sagtens gemmes i et stykke tid..

Her i blå udgave..

Hvad har du lavet idag?


Kommentarer

 1. Uhm...hvor ser det lækkert ud.

  Jeg elsker rabarber, kan ikke får nok af dem.-)

  Hvor ser de fine ud de etiketter, de sætter lige prikken over iét og tak fordi du linker til mig, hvor er du sød:-)

  Vi har bare slappet af idag og nydt dagen.


  Ha´en fortsat dejlig aften

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susi
   Tak skal du have - og det var da så lidt, det manglede da bare at man linker tilbage ;0) Du har jo også så mange andre gode ideer, som andre kan få glæde af..
   Ha' en god dag
   KH.

   Slet
 2. Ser virkeligt lækkeret ud. Og meget prof med etiketterne, ville blive glad for sådan en værtindegave. Jeg lavede fornylig også rabarbersaft, og overvejer at købe en rabarber der er lidt mere rød, tror at de hedder vin rarbarber, så synes jeg at det ser lidt mere lækkeret ud.
  Skal helt klart prøve modeller voksen, undre mig egentligt over at jeg ikke har prøvet det endnu så tak for påmindelsen.

  Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Tak :0)
   Jeg har tilsat lidt citronsyre til saften - det skulle eftersigende bevare den røde farve..
   - og ja modellervoks er bare en hyggelig aktivitet. God fornøjelse ;0)
   KH.

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.