Gå videre til hovedindholdet

De var her altså ikke sidste år?!

I dag da jeg kiggede ud af terrasse døren i udestuen, mødte dette syn mig..


Fine krokus er mylret op i nattens mulm og mørke og står nu smukt i selskab sammen med vintergækkerne :0)
Jeg er næsten sikker på at de ikke var her sidste år? Måske kun en enkelt eller to - det er lidt mærkeligt..

 Men smukke er de - så jeg klager altså ikke ;0)
 

Så ser de i øvrigt også smukke ud, her ved siden af den gamle jernkrukke - som helt tilfældigt er plantet til med hornvioler i næsten samme nuance..

 
I øvrigt var jeg ikke den eneste der var begejstret for de lilla skønheder..
Se bare den flittige bi her :0)
 

Kommentarer

 1. Jeg opdagede også pludselig i dag, at der var Pickwick krokus i min Zenhave uden for Orangeriet. De var der ikke sidste år og heller ikke året før, men før da kom de troligt i flere år efter, at nogle af mine børnebørn og jeg satte dem for en halv snes år siden. Og i dag fandt jeg så ud af, hvorfor de kommer og går ...... rådyr! Jeg så nemlig et stå og gnaske hovederne af her i aften lige før solnedgang, så nu er den gåde løst .... i hvert fald her hos mig.

  Jeg blev rigtig, rigtig glad for at se de krokus igen. Jeg har nemlig fået dem af mine amerikanske børnebørn, som så løg og billeder af blomsterne i lufthavnen i Amsterdam, engang de var på vej hertil på ferie. Og jeg blev så rørt over, at et par femårige straks tænkte på deres dengang ikke så gamle mormor. Nu skal jeg så bare have fundet ud af, hvordan jeg får lov til at have dem i fred til næste forår!

  Happy (Wildlife) Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at blive glædeligt overrasket :0)
   Åh vi har også haft besøg af rådyr - men her var det roserne det gik ud over.. Det første år vi flyttede ind på gården, var de hyppige gæster i haven.. nu holder de sig mere i baggrunden - jeg tror det er pga. af hundene..
   Jeg synes i øvrigt jeg har læst noget et sted om at hænge et tot hår - el. pels op, for at holde dem på afstand..men om det passe, det skal jeg ikke kunne sige..
   God dag til dig

   Slet
  2. Jeg tror, at jeg har prøvet alle de råd, der findes, men absolut ingen har hjulpet samtidig med, at rådyrene tager for sig aff lere og flere forskellige slags planter. Det eneste effektive middel indtil nu er fleece (den tynde hvide), som jeg breder ud over roserne inden spisetid om aftenen og fjerner igen næste formiddag. Det har så til gengæld den ulempe, at roserne får det rigeligt varmt og blomstrer hurtigt af.
   På den ene side er jeg grundigt træt af de rådyr, og på den anden side kan jeg ikke lade være med at glæde mig over, at de år efter år vælger at føde deres kid i min have, i det lange græs i Sletten midt i min baghave. Et år så jeg
   et helt nyfødt bittelille kid stolpre rundt på usikre ben i havegangen og blive slikket ren af moderen.

   Slet
 2. Dejlige forårsbilleder. Jeg synes at hørt, at krokus sår sig selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :0)
   Hmm ja, det vil da give mening hvis de selvsår sig.. dejlige er de i hvert fald uanset hvordan de er kommet ;0)
   God dag

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.