Gå videre til hovedindholdet

Glimt fra et par gode dage..

Her følger lidt glimt fra de sidste par dage, der har budt på gode oplevelser - både ude og hjemme :0)
 
Torsdag var datteren og jeg en tur i Roskilde - både til lidt shopping, men også for at besøge det nye børnemuseum - Muserum, der ligger i kælderen på Roskilde museum.
Museet er for de mindste børn, så derfor havde vi valgt at tage afsted, mens storebror var på ferie hos mormor og morfar.

 
Du kan læse mere om Muserum lige her
 
 
På vej ned ad trappen er der en fin udsmykning, som man lige bliver nødt til at stoppe op og se nærmere på..

 
Der er lagt vægt på at børnene kan opleve med hele kroppen og få brugt alle sanser..

Et lille "spejlkabinet", hvor man kan undres over der pludselig er flere af én selv..

I kuglebadet her, kunne børnene sidde helt stille og opleve farverne skifte..
Det var et stort hit :0)

  I øjeblikket et temaet på museet Alverdens farver..
 
Det var en hyggelig og god oplevelse at besøge Muserum, men børnene skal ikke være meget ældre end lillepigen før de bliver for store - men for den alder og yngre er det en god oplevelse, som man klart skal benytte sig af, hvis man er i nærheden af Roskilde.. I øvrigt kan jeg da lige nævne at det kun koster 25 kr.  for voksne og børn er gratis ;0)

Udover museums tur blev det til lidt tøjshopping, fætter BR besøg, samt besøg i "Søster migræne" ( oversat - Søstrene Grene ) og Tiger - hvor det bare er lidt hyggeligere at handle, når man er 5 år og har tømt sparegrisen..

I dag har vi nydt den sidste feriedag (altså udover weekenden ) herhjemme. Storebror er hjemme igen efter forkælelsestur hos mormor og morfar og der var gensynsglæde fra lillesøster da han kom hjem :0)

Dagen i dag er blevet brugt til at slappe af og nyde solen, der strømmede ind gennem vinduerne i formiddags..
 
 
Jeps, der kom også lidt friske blomster med hjem fra shoppeturen i går..
 
I eftermiddag har vi haft besøg af en god kollega og hendes børn..
Jeg afprøvede en ny opskrift på fastelavnsboller fra Sif Orellanas bog "Krudtugler og Kanelsnegle".. Uhm tror ikke det var sidste gang, de bliver lavet..

 
Det har været nogle gode dage og nu venter weekenden - dejligt.

Rigtig god weekend til jer derude


 


Kommentarer

 1. Det er så fint når børn kan få en god museumsoplevelse! Godt at I har haft en dejlig ferie - og at der er en hel weekend tilbage af den :-)

  SvarSlet
 2. Det er så dejligt med sådanne oplevelser for mindre børn. Her i Odense har Kunstmuseet Brandts hvert forår en udstilling om sanserne. Der kommer de små også rundt og mærker på det hele.
  Her får vi besøg af vores store børnebørn i dag, så kommer forældrene og spiser i morgen aften og får børnene med hjem.
  God weekend til hele familien.
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
 3. Sikke nogle dejlige dage i har haft, sjovt at høre om muserum. :-). Smukke blomster og lækre boller, så bliver det ikke meget bedre. God weekend.

  SvarSlet
 4. Dejligt med en god tur og oplevelse.
  Det lyder til at være et godt sted for små børn.
  Måske du vil dele opskriften på de lækre boller.
  De ser gode ud.
  God lørdag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.