Gå videre til hovedindholdet

Gårdspladsens forvandling #2

Det er jo ikke fordi der er sket enorme forvandlinger, men lidt har også ret ik ;0)
Vi synes ihvertfald at gårdspladsen er nået lidt tættere på målet  - at blive til en dejlig gårdhave..

I haven fandt vi et lille træ, godt gemt inde i noget af buskadset! Gårdejeren fik gravet det op, og nu har det fået plads midt i gården i en af de gamle zinkbaljer fra laden. Der var en mærkat på træet - der står det er en "Rosenmandel"..kender det ikke, men mon ikke min ven "google" har svaret :0) Det er i hvertfald rigtig fint med små lyserøde blomster..

Derudover er der blevet fjernet ukrudt - alene det gjorde en del!
Så er buskbommen blevet studset lidt og det samme er lavendlerne i zinkbaljen, der også har fået plads her i gården.

Nu mangler vi bare et lille læs perlesten, så der ikke er bare pletter med jord - og så skal jeg have købt lidt flere blomster - ikke den værste opgave at have vel ;0)
Jeg tænker at der skal lidt blomster i bunden ved det lille træ, så skal den tomme zinkbalje på billedet fyldes med blomster - roser eller hortensia?? Har endnu ikke helt besluttet mig.. Og så kunne jeg godt tænke mig lidt krydderurter på et lille bord bag grillen..

- og nå ja! Så slipper jeg vel ikke for at svinge malerpenslen over havemøblerne og sandkassen..

Her følger lidt billeder:

Et kig ovenfra..
Det er zinkbaljen øverst til højre i billedet, der er lavendler i.

Det er zinkbaljen her der skal tilplantes og gerne have selskab af lidt flere kukker..
- og bag grillen ( der hvor katten går ), kunne jeg godt tænke mig et lille bord, som det på trappen, med krydderurter - tror det ville være rigtig fint..

Buskbom med ny frisure
- hmm skal vist også lige have fat i lidt dækbark.. Det ser bare ikke fedt ud med bar jord!

Her lidt billeder tættere på af de smukke lyserøde knopper på Rosenmandlen..


Så jo, jeg er ganske godt tilfreds med hvad der er sket her i gården indtil videre..
Nu drømmer jeg bare om sommer, sol, grill og hvad der dertil hører - Mmm :0)

Rigtig god aften derude

Kommentarer

 1. Det er så dejligt,når man kan gå og glæde sig over hver eneste lille skridt man kommer mod det bedre :-))
  Det med de små ændringer, vil også komme til at give os mange små glæder, og det er allerede begyndt :-)

  SvarSlet
 2. Kan sagtens se det for mig, det bliver/er rigtig hyggeligt.
  Knus Jo

  SvarSlet
 3. Det er da blevet flot. Et rosen mandel træ har jeg også og det er rigtig fint.
  Jeg tænker roser kunne da krybe fint op ad muren der i gård haven. Bilka har mange flotte (som Claus Dalby anbefaler) ved ikke om du følger hans blog men der er mange engelse som ikke fåes alle steder men nu i Bilka.
  Jeg har lige købt Constance spy igår i Bilka.
  Thyme har jo også mange flotte der har jeg de fleste af mine roser til haven.

  Klem fra Tine

  SvarSlet
 4. Da vi forelskede os i vores hus, var det nok snarere rosenmandeltræerne hele vejen op langs indkørslen på begge sider, som fik os til at tabe hjertet. De er så smukke, når de blomstrer men kedelige resten af året.

  Når de er afblomstret, skal du klippe dem, så der er omkring 20 cm. tilbage af hver gren, hvorefter de så skyder nye friske grene.... men desværre stadig et helt år til næste blomstring.

  Hvis du undlader at klippe dem, kan du få mandler. Jeg har dog ikke smagt dem - kun set dem på et andet rosenmandeltræ i haven, som jeg undlod at klippe for forsøgets skyld.

  I dag er alle rosenmandlerne væk herfra, fordi en svamp gjorde det af med dem alle over et par år, så jeg går og lurer lidt på, hvad der skal komme som efterfølger.

  SvarSlet
 5. Vivi - ja man bliver glad for de små ændringer og projekter man får færdiggjort :0)
  I har også nået meget og det blliver bare så fint..

  Jo - tak for dine altid søde kommentarer :0)

  Tine - Tak:0)
  Jeg har jo en forkærlighed for roser, så det kunne da godt være jeg skulle kigge forbi Bilka.. og ellers ja, så kan man sagtens blive fristet hos Thyme..
  De har mange fine ting..
  Du kan tro jeg følger Claus Dalbys blog - den er bestemt et besøg værd..

  Frøskuffen _ glæder mig til at se når træet springer rigtig ud. Tak for råd om beskæring, det vil jeg prøve..

  Rigtig god aften til jer alle
  KH:

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.