Gå videre til hovedindholdet

Tulipan festival på Gavnø

I går var lillepigen, min mor og jeg på tur til Gavnø slot ved Næstved, hvor der lige nu er Tulipan festival med  ½ mio. løg der blomstrer.
Det var en rigtig hyggelig tur og fantastiske omgivelser at gå rundt i. Vi havde taget madkurven med og så var det bare at slå sig ned på en bænk og nyde synet - vejret holdt heldigvis, selvom det så lidt truende ud engang imellem..

Jeg havde taget kameraet med - så her kommer lidt billeder fra parken:

Her et mix af forskellige tulipaner

Gavnø slot

 Flere steder i parken var løgene sat, så de dannede smukke mønstre: Bedet herunder var foran slotskirken - og selvom jeg egentlig ikke er til disse farver, så er det da smukt sammensatDet lille hus her - "Skærsommer", var oprindeligt baronessens legehus. Nu fungerer det som udstilling af dukker mv.  Man kan kigge ind af vinduerne og se dukkerne - det synes datteren var skønt :0)


 Der var også mulighed for hestevognskørsel - og det skulle vi selvfølgelig også prøve - meget hyggeligt.

I parken ligger også denne smukke sø, der er stier så man kan komme hele vejen rundt - vi fik turen i hestevognen ;0) Dette bed byder velkommen, når man kommer ind i parken

I bedet her står der narcisser i forskellige afskygninger - meget smukke. 

Bag bedet kan I måske lige ane en legeplads - det er naturlegepladsen, der også er en del af parken. Her brugte vi også lidt tid - og den er godkendt siger datteren ;0)


Tror bestemt, jeg skal have bestilt nogle løg herfra. Man kan nemlig bestille blomsterløg fra Gavnø - til rimelige priser synes jeg og jeg må indrømme jeg har flere på min ønskeseddel - både tulipaner og narcisser ;0)
Se evt. mere om bestilling her

Udover tulipanerne, som jo er i fokus her, er der også rhododendron bede, roser, pæoner, sansehave, sommerfugle mv.. Jeg tænker at parken er smuk uanset hvilken årstid, man kommer på. Men lige nu er det bare smukt med alle de tulipaner - og tro mig, jeg kunne sagtens have vist jer flere billeder, men nu er det vist nok ;0)


Rigtig god aften derude 
- og tak fordi I læser med :0)


Kommentarer

 1. Det lyder til i havde en skøn tur.
  Dejlige billeder du viser.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonni
   Ja, vi havde en dejlig tur - rat med en lille "tøsetur", selvom sønnen vist fortrød han ikke tog med.. Men som han siger - "mor, det er der jo igen næste år og så vil jeg gerne med.." ja ja nu må vi se..
   Rigtig god aften
   KH.

   Slet
 2. Truede drengene i fredags med at køre til venstre mod Gavnø i stedet for til højre mod Bonbon Land... Sikke højt de kunne brokke sig :D
  Skønne billeder - glæder mig til et gensyn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ ja det kan jeg forestille mig :0) Du må snige dig afsted uden knægtene ;0)
   Rigtig god aften
   KH.

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.