mandag den 13. maj 2013

Tulipan festival på Gavnø

I går var lillepigen, min mor og jeg på tur til Gavnø slot ved Næstved, hvor der lige nu er Tulipan festival med  ½ mio. løg der blomstrer.
Det var en rigtig hyggelig tur og fantastiske omgivelser at gå rundt i. Vi havde taget madkurven med og så var det bare at slå sig ned på en bænk og nyde synet - vejret holdt heldigvis, selvom det så lidt truende ud engang imellem..

Jeg havde taget kameraet med - så her kommer lidt billeder fra parken:

Her et mix af forskellige tulipaner

Gavnø slot

 Flere steder i parken var løgene sat, så de dannede smukke mønstre: Bedet herunder var foran slotskirken - og selvom jeg egentlig ikke er til disse farver, så er det da smukt sammensatDet lille hus her - "Skærsommer", var oprindeligt baronessens legehus. Nu fungerer det som udstilling af dukker mv.  Man kan kigge ind af vinduerne og se dukkerne - det synes datteren var skønt :0)


 Der var også mulighed for hestevognskørsel - og det skulle vi selvfølgelig også prøve - meget hyggeligt.

I parken ligger også denne smukke sø, der er stier så man kan komme hele vejen rundt - vi fik turen i hestevognen ;0) Dette bed byder velkommen, når man kommer ind i parken

I bedet her står der narcisser i forskellige afskygninger - meget smukke. 

Bag bedet kan I måske lige ane en legeplads - det er naturlegepladsen, der også er en del af parken. Her brugte vi også lidt tid - og den er godkendt siger datteren ;0)


Tror bestemt, jeg skal have bestilt nogle løg herfra. Man kan nemlig bestille blomsterløg fra Gavnø - til rimelige priser synes jeg og jeg må indrømme jeg har flere på min ønskeseddel - både tulipaner og narcisser ;0)
Se evt. mere om bestilling her

Udover tulipanerne, som jo er i fokus her, er der også rhododendron bede, roser, pæoner, sansehave, sommerfugle mv.. Jeg tænker at parken er smuk uanset hvilken årstid, man kommer på. Men lige nu er det bare smukt med alle de tulipaner - og tro mig, jeg kunne sagtens have vist jer flere billeder, men nu er det vist nok ;0)


Rigtig god aften derude 
- og tak fordi I læser med :0)


4 kommentarer:

 1. Det lyder til i havde en skøn tur.
  Dejlige billeder du viser.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lonni
   Ja, vi havde en dejlig tur - rat med en lille "tøsetur", selvom sønnen vist fortrød han ikke tog med.. Men som han siger - "mor, det er der jo igen næste år og så vil jeg gerne med.." ja ja nu må vi se..
   Rigtig god aften
   KH.

   Slet
 2. Truede drengene i fredags med at køre til venstre mod Gavnø i stedet for til højre mod Bonbon Land... Sikke højt de kunne brokke sig :D
  Skønne billeder - glæder mig til et gensyn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ hæ ja det kan jeg forestille mig :0) Du må snige dig afsted uden knægtene ;0)
   Rigtig god aften
   KH.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥