Gå videre til hovedindholdet

Kartoffelsuppe

Det var hvad der stod på menuen herhjemme til aften.


Hver gang jeg laver den tænker jeg på min gode veninde.
Det er nemlig hende opskriften stammer fra. Vi fik den første gang for snart 8 år siden, dagen efter vores søn var født og min veninde og hendes mand kom forbi med en portion lige til at varme - luksus for nybagte forældre og sådan en sød tanke :0)

Herhjemme serveres den med bacon på toppen og lidt lækkert brød ved siden af..Hvis du har lyst, kommer opskriften her:

Kartoffelsuppe
2 porrer
400 g kartofler
8 dl hønsebouillon 
2 dl mælk - eller fløde hvis det skal være rigtig godt ;0)
1 spsk tørret timian - eller evt. frisk
salt/peber
Olie 

Fyld:
4-5 kartofler
250 gr bacon i tern.

Porrerne skæres i store stykker og sauteres i olien. Kartofler skæres i terninger og tilsættes sammen med timian og bouillon. Koger i ca. 30 min til grøntsagerne er møre. Herefter blendes suppen. Tilsæt mælk/fløde, salt og peber og varm suppen igennem.

Fyld: Kartoflerne skæres i små tern og koges møre.Tilsættes herefter suppen.
Baconen steges sprød og serveres sammen med suppen.

VelbekommenKommentarer

 1. Uhm...Jeg elsker kartoffelsuppe med bacon tern.
  Tror da vi skal have det engang i ugen.

  Tak for opskriften..

  Dejligt med gode minder ;-)

  Knus Susi

  SvarSlet
 2. Umm det ser lækkert ud. Herhjemme får vi også kartoffelsuppe, men har ikke prøvet med det sprøde bacon oven på. Det vil jeg forsøge næste gang. :-)
  Ha´en dejlig uge, nr du når dertil.
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet
 3. Jeg elsker kartoffelsuppe! Har selv en god opskrift, men plejer ikke at have kartoffelstykker i suppen. Det prøver jeg næste gang :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har også en god opskrift på samme suppe.
  Der er ikke noget bedre end varm suppe i dette
  kolde og sneklædte vejr.
  Det er ligesom om suppe smager bedre i koldt og gråt vejr.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.