Gå videre til hovedindholdet

Lige nu i haven..

.. blomstre roserne

Her en ukendt rose ved det gamle hønsehus.. 

Lidt tættere på..

"Harry" ser ud til at trives fint..

Det samme gør de Astrid Lindgren, jeg plantede sidste år..

En anden blomst, der viser sig fra sig smukkeste side lige nu, er klematis - vi har flere forskellige eksemplarer i haven..
Her er to af dem.. 

I haven er der også brombær - de er desværre med torne, men de har altså fået lov til at stå alligevel..
De er rigtig fine lige nu, med deres hvide blomster - håber der kommer mange lækre bær uhm!


Valmuerne står også med flotte knopper - jeg har prøvet at flytte nogen af dem hen i bedet i år - de har det nemlig med at dukke op alle mulige - og umulige steder ;0) Håber de klare den og sætter nye frø igen..

Her et par billeder fra sidste år:


Vi har dem i to forskellige farver - denne og så den smukke lilla nedenunder..


Det er dejligt at gå rundt derude nu og se det hele blomstre - eller være tæt på.. Dog er der også rigeligt at gøre med at holde ukrudt mv. væk - men sådan er det jo bare ik ;0)


Hvordan ser der ud i din have lige nu?

Kommentarer

 1. Godmorgen.
  Synd at så mange tager væk, på ferie, i disse uger. For haven er aller skønnest lige nu. Hvilket dine billeder også viser i sin tydelighed.
  Hav en dejlig søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Godmorgen :0)
  ja det er synd - vi skal ikke afsted i år, så vi har dejlig meget tid til at nyde haven..
  Også god søndag til dig..

  SvarSlet
 3. Sikke nogle fine blomster du har. Og sikke et arbejde for at holde den store have ren og pæn. Jeg nyder at se dine blomsterbilleder, da vores have stadig ligner en brakmark efter vores husrenovering for 2 år siden. Glæder mig til at få ny græsplæne og styr på blomster og bede.

  Apropos din rose ved hønsehuset, skal du lige høre dette:

  Hjemme hos mine forældre (i et typisk parcelhus kvarter fra 70'erne) havde vi en aflægger af en rose, som aldrig hed andet end "Hønsehus rosen". Og hvorfor så det?? Jo ingen vidste, hvad den rigtig hed og den havde netop stået op af min fars mormor og morfars hønsehus på deres landsted tilbage i første halvdel af 1900-tallet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :0)
   -og sikke en sjov historie med rosen - måske skal vi bare kalde den "hønsehus rosen" - smiler..

   kan godt forstå du glæder dig til at komme igang i haven igen - jeg stornyder det også. Vi lå jo i massivt byggerod sidste år..

   Ha' en dejlig dag

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.