Gå videre til hovedindholdet

De skal også vide det er jul...

Idag så jeg spætten ude i haven. Det fik mig til at tænke på at det er ved at være vinterfodringstid for havens fugle. 

Jeg ved godt de stadig kan finde føde derude, men jeg synes godt vi kan hjælpe dem lidt på vej, og så er det jo altid hyggeligt at se på :0)

I anledning af julen, er de forskellige "foderholdere" og huse blevet julepyntet lidt ;0)


 Foderhuset har fået lidt gran i bunden og æbler, frø og mejsekugler..


I træet hænger den store metal krans her, som kan fyldes med forskellige lækkerier. Den har fået lidt ekstra pynt i form af gran og en lille sløjfe.. ja ja fuglene er nok ligeglade, men den røde farve lyser så fint op i det lidt kedelige gråvejr.

Kransen kan i øvrigt også bruges som dørpynt, så kan man bare fylde den med mos, kogler, kugler, gran, kanelstænger mv. Det ser også rigtig sødt ud - og er man ikke så øvet i kransebinderi, er det da en fin løsning, synes jeg..


Metalhjertet herunder har også fået en lille grankvist og et bånd - i øvrigt en rigtig sød værtindegave, hvis du spørger mig..Så nu er der åbent i fugle tag-selv baren - glæder mig til at sidde og kigge på dem..


Er du begyndt fugle-fodringen?


Metalkransen, det fine metalhjerte med fuglen, samt det runde fuglehus herover er nogle jeg sælger i butikken. Du kan finde dem lige her , hvis du skulle være interesseret.

Kommentarer

 1. Ja, det gør jeg hele året :-)
  Rigtig glædelig jul

  Julekram ♥
  Birgitte.

  SvarSlet
 2. er sååå sød af foderautomater til fuglene !!! det er rart, at de ikke glemme vores fjerede venner !!! glædelig jul ønsker angie fra Tyskland

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.