Gå videre til hovedindholdet

De skal også vide det er jul...

Idag så jeg spætten ude i haven. Det fik mig til at tænke på at det er ved at være vinterfodringstid for havens fugle. 

Jeg ved godt de stadig kan finde føde derude, men jeg synes godt vi kan hjælpe dem lidt på vej, og så er det jo altid hyggeligt at se på :0)

I anledning af julen, er de forskellige "foderholdere" og huse blevet julepyntet lidt ;0)


 Foderhuset har fået lidt gran i bunden og æbler, frø og mejsekugler..


I træet hænger den store metal krans her, som kan fyldes med forskellige lækkerier. Den har fået lidt ekstra pynt i form af gran og en lille sløjfe.. ja ja fuglene er nok ligeglade, men den røde farve lyser så fint op i det lidt kedelige gråvejr.

Kransen kan i øvrigt også bruges som dørpynt, så kan man bare fylde den med mos, kogler, kugler, gran, kanelstænger mv. Det ser også rigtig sødt ud - og er man ikke så øvet i kransebinderi, er det da en fin løsning, synes jeg..


Metalhjertet herunder har også fået en lille grankvist og et bånd - i øvrigt en rigtig sød værtindegave, hvis du spørger mig..Så nu er der åbent i fugle tag-selv baren - glæder mig til at sidde og kigge på dem..


Er du begyndt fugle-fodringen?


Metalkransen, det fine metalhjerte med fuglen, samt det runde fuglehus herover er nogle jeg sælger i butikken. Du kan finde dem lige her , hvis du skulle være interesseret.

Kommentarer

 1. Ja, det gør jeg hele året :-)
  Rigtig glædelig jul

  Julekram ♥
  Birgitte.

  SvarSlet
 2. er sååå sød af foderautomater til fuglene !!! det er rart, at de ikke glemme vores fjerede venner !!! glædelig jul ønsker angie fra Tyskland

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.