Gå videre til hovedindholdet

Grå græskar

Efterår er græskar tid og i år har jeg fået øjnene op for en særlig type græskar. Måske kender du det allerede - det er gråligt i farven. 

Jeg har set det i blade mv., men har aldrig rigtig kunne finde dem, før i lørdags da jeg var på Grønttorvet.


 Her var der lavet denne fine opstilling, hvor de lå.

Jeg købte et par stykker med hjem - primært til mig selv og som dekoration ved butikken. Jeg tror ikke det er nogen, jeg får solgt specielt mange af, de er nemlig noget pebrede i prisen synes jeg..

Måske skulle jeg overveje at dyrke dem selv til næste år - det kan nok bedre betale sig :0) 


Men fine, det er de altså - og rigtig gode til dekoration, bl.a. sammen med de hvide krukker her i vognporten..


Mon nogen af jer derude kender sorten? - Hvis jeg nu skulle slå mig på "Græskar-dyrkning" næste år ;0)


Kommentarer

 1. Hvis der er nogen der har dem, er det theplantexplorer. Jeg har lige lavet et indlæg om de grågrønne græskar. Jeg kan godt forstå at de er så dyre, for de giver kun 1 græskar pr. plante. Jeg er også helt vild med de farver, de giver noget til opstillinger og stilleben, som de små og orange ikke gør på samme måde.

  SvarSlet
 2. De er godt nok fine - ved ikke hvad de hedder, men jeg tror også jeg skal dyrke nogen selv næste år... Du har nemlig helt ret i at de er ret dyre :-)

  SvarSlet
 3. De er vildt flotte de græskar, måske det er dem man skal dyrke til næste år. Er de kun til dekoration eller kan de også spises ?

  SvarSlet
 4. Lækre, det er de bestemt.
  Kender ikke sorten, men så lige at Fru Pedersen har dem i haven. Vist hjemmedyrkede, så du må høre hende ad :-)

  SvarSlet
 5. Måske skulle du spørge Fru Pedersens Have, hun har dem nemlig også og ja de er så skønne :-), kh Margit

  SvarSlet
 6. Utroligt dekokrativt. Ligner næsten at det er af beton på billederne men har helt garenteret en levende glød i levende live.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.