Gå videre til hovedindholdet

Gartneri besøg

Vi er kommet lidt sent i gang med drivhuset i år, men nu er vi med igen :0)
Datteren og jeg brugte noget af vores fridag i går, med et besøg på Gartneriet Toftegaard i Vedskølle - syd for Køge.


Her købte vi tomat-, agurk- og peberfrugt planter - og så blev det også til en enkelt melon. Vi har aldrig haft melon før, men i år skal det altså prøves.
 

 
Gartneriet er absolut et besøg værd og afholder forskellige arrangementer. Ejeren Lene Tvedegaard har skrevet forskellige bøger om Chili og krydderurter mv.

 
På gartneriet kan man også købe mange forskellige sorter af Chili - og naturligvis også andre drivhus planter, krydderurter, blomster mv. Mange fristende sager..
Om sommeren kan man ligeledes købe friske jordbær, kartofler og andre grøntsager.

 
Der er mulighed for at købe en kop kaffe i Gartneriet og der er flere hyggelige siddepladser og kroge, man kan slå sig ned på.


 
Der er også mange fine opstillinger med både blomster og krydderurter, så det er rigtig hyggeligt at gå rundt og kigge lidt :0)

 
Gartneriet har åbent hver dag, så hvis du har en ledig stund i Pinsen, er her en udflugtsmulighed, vi godt kan anbefale :0)

God Pinse til Jer derude


Kommentarer

 1. Vi kørte faktisk til Nord Vest til Toftegaard for at købe drivhusplanter. Ind til nu ser det ud til at det kunne betale sig - de er super flotte!!

  SvarSlet
 2. Ja, der ser dejligt ud. God vind med de nye, små planter :-)

  SvarSlet
 3. Ja, der ville jeg gjerne vært. God pinse..

  SvarSlet
 4. Sikke et smukt gartneri - det er dejligt, når der er kælet lidt for detaljerne!

  SvarSlet
 5. Hyggelige billeder! - Også god pinse til dig :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.