Gå videre til hovedindholdet

Roser

I øjeblikket blomstrer alle roserne i haven - skønt!

Som faste læsere vil vide, holder jeg meget af roser og jeg har efterhånden også fået plantet nogen stykker her i haven - men der er stadig plads til mange flere ;0)

Her er det "Astrid Lindgren" der blomstrer i bedet ved terrassen..


Jeg har denne rose stående flere steder i haven - både ved terrassen, men også i det centrale bed midt i haven. Planen er at dette på sigt skal være fyldt med roser, pæoner, lavendler mv. - ren romantik ;0)

Her kan se noget af bedet  - med lavendler og "Astrid Lindgren" roser. Skøn kombination, hvis du spørger mig..


Her ses bedet lidt længere væk fra. Det begynder lige så stille at tage form. 
Haven her var meget tilgroet da, vi overtog Gården, så vi har taget det i etaper og er bestemt ikke færdige endnu ;0)

Til venstre i billedet - ved foderhuset - er der også plantet roser.


"Harry Edland"

"Sneewitchen"

Roserne lider lidt i sommervarmen og jeg har måtte svinge vankanden..

Der var et par roser på Gården, da vi flyttede ind. 
En af dem står her ved det gamle hønsehus. Jeg beskar den temmelig kraftigt i foråret og nu står den med masser af små fine blomster..


 Jeg ved ikke hvad det er for én. Det er en buket rose, med særdeles mange torne på!

Smuk er den - og den gør sig også godt i buketter..
(omend det kræver handsker at klippe dem..)

..som her på havebordet

Hvad med dig - har du roser i haven..
- og har du måske en favorit?

Kommentarer

 1. Skønne roser, du har :-) Jeg har selv en del roser, men jeg kan ikke sige, at jeg har en favorit. - Dog synes jeg, at de engelske Austin roser er skønne. De kan dog være lidt vanskelige at få til at gro. I vores have vokser Poulsen roser bedst. Måske skal jeg bare huske at vande noget mere.

  SvarSlet
 2. Så smukt! Jeg synes også at jeg bliver ved med at have plads til flere roser, lige meget hvor mange jeg planter ;-)

  SvarSlet
 3. Åh, så mange smukke du roser du har! :]

  SvarSlet
 4. Så fine og sommerlige billeder du viser.
  Flot ser det ud.
  God og dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 5. jeg har planer om at lave et rosen bed, men det ved min mand endnu ikke....han vil ha' græsplæne og ikke andet ;). Pga. fysiske skader, kan jeg ikke bidrage med have-arbejde, så derfor skal alting være så let og enkelt som muligt og ikke for meget for manden, som absolut ikke bryder sig om havearbejde og heller ikke har megen tid til det. Åh hvor jeg drømmer om et stort rosenbed ;)

  SvarSlet
 6. Sikke dog en skøn blog du har, dejlige billeder og en masse gode ideer
  jeg kan ikke melde mig som fast læser , men prøver senere
  Kh Anja

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.