Gå videre til hovedindholdet

Glimt fra gårdhaven #2

Jeg stjæler mig lige til lidt tid foran computeren, mens ungerne spiller badminton i haven..

Jeg vil nemlig lige vise Jer lidt billeder fra gårdhaven, hvor der er kommet nyt til..


Nemlig det store oliventræ her.
Det er en gave fra mine forældre - og nu fik jeg endelig plantet det om. Det står altså noget pænere i den gamle zinkbalje her, end i plasticpotten det var "født med"..

Nu skal jeg bare have klippet de vildfarende sideskud af - og så lidt bark til at dække jorden.. 
Jeg overvejede også at bruge strandsten, men tror måske det bliver lige sten nok, når vi også har perlesten som belægning ( glæder mig til vi engang får lagt fliser - læs: laangt ude i fremtiden..)En anden ny ting er havehynderne - det blev nødvendigt at købe nogen nye, eftersom hundene havde haft en fest med at bide de gamle i stykker - det fylder ret meget på jorden, når de er bidt i stykker, sådan nogen havehynder, skulle jeg hilse at sige!! ØV!


Omend jeg var meget fristet til at købe nogle fra Greengate, så faldt valget altså på denne neutrale og meget billige hynde - synes faktisk den er ret fin og til 19 kr. stykket ( Harald Nyborg ) behøver jeg ikke blive alt for ærgerlig, hvis nu der er et par firbenede der blev fristet igen ;0) 


Og så til sidst, må jeg lige vise min nye rose - ja det er altså lidt fristende at køre på planteskole "kun for at hente jord.." - hmm burde have vidst det ikke kunne lade sig gøre :0)


Rosen er en buket rose - "Rosa - Bonica 82" står der på mærkaten..
Den bliver ikke så høj og passer derfor rigtig godt i zinkbaljen her. 

Så kan den står her sommeren over og så blive plantet ud i haven til efteråret..

Smuk ik?Kommentarer

 1. Dejlig gårdhave du har :).
  Jeg satte mine oliven på terrassen med det resultat, at bladene blev svedet???????? Nu er de inden for igen.
  Da jeg så dit billede af oliventræet i zinkbaljen, kom jeg i tanke om, hvad det var, jeg skulle ha' købt på Vorbasse Marked: en zink-balje!!!! Det ene oliventræ i stuen mangler en pænere potte. Æv osse. Nå men der er jo heldigvis mange loppemarkeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Tak :0)
   Hvor ærgerligt med dine oliventræer - mit står i skygger om eftermiddagen - håber det hjælper..
   - og ja zinkbaljer er bare fine. Vi var så heldige at der stod nogen stykker her på gården, da vi overtog den :0) Men ja, det burde være muligt at opdrive nogen på et af sommerens loppemarkeder ;0)
   God dag til dig
   KH.

   Slet
 2. Hvor ser det bare hyggeligt ud, har altid ønsket mig sådan en gårdhave.

  Sikken en smuk rose, den passer perfekt til den gamle zinkbalje.

  Ha´en dejlig dag.

  Knus Susi

  SvarSlet
 3. Hvor ser det dejligt ud. Bonica82 kender jeg godt, har en ved legehusene. Den er supergod, den bliver du glad for.

  SvarSlet
 4. Lykke må så bestemt være at sidde her med en kop kaffe og nyde de smukke omgivelser :)Elsker simpelthen din stil så meget :) :) :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.