Gå videre til hovedindholdet

Pæon tid - og lidt om dagen imorgen..

Så er det tid til smukke pæoner igen..


Buketten her stammer fra mine forældres have, hvor min mor nærmest har en mindre en skærehave med pæoner - meget misundelsesværdigt ;0) 
Min egne pæoner er endnu ikke så langt fremme, så jeg må væbne mig med tålmodighed..

Imorgen skal vi have pakket "wrap" ( kort fortalt "vacumpakket" hø ) - det er første gang vi selv skal stå for hele processen! Det er lidt spændende, men det ser lovende ud :0) Gårdejeren har slået græsset og vendt det - og imorgen skal vi pakke det.. Tror det bliver hårdt arbejde, men også fedt hvis vi selv kan klare det..

Jeg håber jeg får tid til at lave et lille indlæg til jer - jeg kom nemlig på planteskolen forleden og fik købt nogle smukke rhododendron til bedet ved bænken.. Nu må vi se - indtil da..

..Rigtig god aften :0)Kommentarer

 1. Hvor er det en smuk buket. Er det en bonderose? - Mine pæoner er kun i kno endnu - og de springer nok ud, når min mand og jeg er på ferie i Sydfranrig - øv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak - jeg nyder den også, kan du tro ;0) Jeg tror det er en pæon - men skal jeg være ærlig, er jeg faktisk ikke helt sikker? Jeg har endnu ikke helt styr på forskellen på pæoner og bonderoser og om der er én? Måske er der nogle af jer andre læsere, der ved det..
   Ha' en dejlig ferie til Frankrig - det lyder skønt - selvom du "misser" dine pæoner ;0)
   God aften
   KH.

   Slet
 2. Heldige dig at du har en mor med så mange pæoner. Og god wrapning i morgen! Jeg har jo skiftet blog og har ikke fået lagt alle de blogs jeg plejer at følge med i, ind i min nye blogrulle. Men nu lægger jeg i hvert fald lige din blog ind :-)

  SvarSlet
 3. Rigtig god arbejdslyst i morgen, der er noget helt specielt ved høarbejde, men hårdt arbejde, det er det :-)
  God weekend til dig!
  Susanne

  SvarSlet
 4. Hvor er de bare smukke, kan godt forstå du er lidt misundelig på din mors pæoner.

  Vi gravede alle mine 15 pæoner op sidste år, da jeg desværre ikke kan holde til havearbejde med mine ledde, de vil ikke rigtig, når det gælder ukrudt og alt for hårdt arbejde, så dem har min svigermor fået og så er der blevet sået græs.

  Det er rigtig trist at de er væk, men samtiddig også bedre for samvittigheden, at jeg ikke har bedet som en stor byrde.

  Ha´en dejlig dag imorgen med jeres nye projekt:-)

  Knus Susi

  SvarSlet
 5. Elsker Pæoner, men mine er heller ikke så langt fremme endnu, som din smukke buket her. Håber i havde en hyggelig dag. :-)
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.