Gå videre til hovedindholdet

Den gamle bænk

.. er nu endelig kommet ordenlig på plads ved bedet her.


Det gamle æbletræ, der desværre var væltet, er (næsten) væk og istedet har jeg plantet to forskellige slags rhododendron. Jeg mangler lidt bunddække planter - gerne nogle der blomstrer, således at der er noget til at "tage over" efter rhododendronen har blomstret - ideer modtages gerne..

Der mangler også at blive sået græs under bænken, men ellers er jeg ganske godt tilfreds ;0)


Der er stadig "rester" af forårsblomster i bedet og et par enkelte stor konvaller er også stadig i blomst..
Bag bænken kan I ane rhododendron'erne.. De er endnu ikke så store, men der står en til venstre og tre mere til højre. Når de vokser op, tænker jeg de vil danne en smuk baggrund bag bænken. Taksen helt til venstre i billedet, danner en lille væg mod "børnehjørnet"..
I skjuleren på bænken har jeg plantet Tvillingeblomster, der lyser op med deres fine farve og så tror jeg, at jeg skal på jagt efter et fuglebad og nogle lanterne til at stå sammen med. Måske skulle jeg kaste mig ud i betonstøberi og prøve at lave et fuglebad selv..Hmm nu må vi se..Her bedet tager fra siden - længst til venstre, kan I ane gyngestativet i børnehjørnet og til højre i billedet kan I se bedet der ligger op mod udestue og den ene længe, hvor det det nye badeværelse er ( v. vinduet ). Her skal vi have anlagt terrasse, men det er lidt på standby, fordi vi skal tilsluttes den offentlige kloak og vi er lidt usikre på om de også skal grave her :0( . 

Men nu er bedet her ihvertfald klaret - så nu er det projekt streget på "to-do" listen ;0)Kommentarer

 1. Det ser rigtig fint ud. Skøn gammel bænk, den ville også være fantastisk i min have :-)
  Hvad med storkenæb som bunddække.
  Tvillingeblomsten er virkelig en god sommerblomst, den er et must hos mig.
  K.H. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :0) Bænken stod faktisk gemt væk på udhustaget i vores gamle hus - jeg følte nærmest jeg vandt i lotto, da jeg fandt den ;0)
   Storkenæb er en god ide - jeg havde slet ikke tænkt på den i denne sammenhæng.. Og ja, tvillingeblomst er en skøn sommerblomst - kan sagtens forstå den er et must hos dig..
   Ha' en god aften
   KH.

   Slet
 2. Det ser bare så lækkert ud. Hver gang jeg ser dine flotte billeder, drømmer jeg om en gård med en lækker have til :)
  knus Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia - hvor er du sød ;0) Og hos dig bliver jeg altid fristet af lækre kager og skønne kreative projekter..
   god aften
   Kram

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.