Gå videre til hovedindholdet

Popcorn boller

..jeps du læste rigtig - der stod Popcorn boller ;0) 

De har været søndags snack'en herhjemme idag. Og de har været tiltrængt - jeg har været i haven det meste af dagen  
( og det kan mærkes i kroppen, skulle jeg hilse at sige..). Jeg er stadig igang med "børnehjørnet" og så har jeg ryddet ud i noget genstridigt brombærkrat - AV!!


Opskriften stammer fra en af "mine børn" på arbejdet, hvor de blev serveret med pålæg til hans fødselsdag. De faldt i god jord hos både børn og voksne - og heldigvis ville familien gerne dele opskriften ;0)

Idag har jeg som sagt "afprøvet" den på min lille familie - og sønnens kammerat og her var det også en succes - jeg vil også gerne dele ;0) så her kommer opskriften til jer, hvis I skulle få lyst til at bage lidt:

Popcorn boller - 12-14 stk

25 g gær
8 dl lunkent vand
1 spsk. salt
500 g durummel ( jeg var løbet tør, så brugte speltmel istedet og det fungerede fint )
200 g rugmel
200 g hvedemel
30 g popcorn

Gæren opløses i vand, og resten røres i med el-pisker til konsistensen er som grød. Dejen hæver tildækket med et fugtigt klæde et lunt sted i 3-4 timer eller natten over i køleskab.
Popcorn poppes og vendes i dejen.
Bollerne sættes på bagepladen vha. skeer  - skal ikke pensles. 
Bages i forvarmet ovn v. 300 grader ( jeg havde den på 275 ), varmluft,  i ca. 10-15 min til bollerne er gyldne - de skal lyde hule, når man banker i bunden af dem..

Velbekomme

Nu vil jeg nappe en tur rundt i blogland og se hvad I har lavet her i weekenden

God aftenKommentarer

 1. Uhm... de ser godt nok gode ud.
  Det bliver så spændende med børnehjørnet. Brombærkrat er noget af det værste jeg ved, lige bortset fra de lækre bær :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen de var skam også ganske gode ;0) Ja, brombærkrat er klart noget af det værste - og dette havde bare fået lov til at sprede sig fuldstændig uhæmmet - æv.. Men nu er det meste af det da væk - og der er snart ryddet og plads til legehus..
   Skal nok holde jer opdateret :0)

   Slet
 2. Tak for opskriften, de ser gode dine boller :)
  Den opskrift må jeg prøve. Jeg har bagt meget men aldrig med popcorn :) <3

  Det bliver spændende med børnehjørnet.

  Ønsker dig en dejlig dag.

  Knus Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Nej jeg havde heller ikke lige hørt om det før - gad vide hvordan man får ideen :0) Men gode er de ihvertfald..
   også rigtig god dag - eller aften er det jo nu - til dig :0)

   Slet
 3. Har aldrig hørt om popcornboller før, men det skal da prøves og de ser da gode ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, dem må du prøve - meget lækre :0) Men ja - hvem finder lige på at putte popcorn i boller - smiler.. Ungerne var ihvertfald vilde med ideen ;0)
   God fornøjelse og god aften til dig

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.