Gå videre til hovedindholdet

Drivhus drømme #1

Jeg tillader mig lige at låne titlen fra Claus Dalby, omend det ikke er drivhus i samme stand, som dem han fremviser i sine skønne bøger - og på hans blog ;0)

Jeg har tidligere fortalt at vi har et lille drivhus her på Gården. Det stod her da vi flyttede ind. Det er ca. 6 m2 og ikke helt nyt mere - men det virker og sidste år høstede vi vindruer ( fra den gamle vin der også stod i drivhuset..), agurker og MASSER af tomater..


Jeg ville lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke også drømte om et lækkert orangeri i hvidmalet træ - men det bliver altså ikke i nærmeste fremtid, det kommer til at ske ;0) - så derfor må man jo "kræse" lidt for det man har.. 

Idag gik Gårdejeren derfor igang med belægning i drivhuset og uha det bliver godt..

Her kommer lidt billeder fra dagen idag:


Her er der gravet ud og klar til grus.. Som I kan ane til venstre i billedet, har vi i år valgt at købe kapilær kasser - de bliver godt gemt af vejen bag pileflettet - så kan jeg godt leve med dem, tror jeg ;0) Så blev der kørt grus på - og selvom det "bare" er i det gamle drivhus, skal tingene være i orden og lige.


Belægningen er genbrug. Vi var enige om at det ikke skulle koste noget at lave belægningen i drivhuset - derfor bruger vi de gamle aflange betonfliser, som vi har taget op ved terrassen bag udestuen. Her er planen nemlig at der skal anlægges en ny (træ)terrasse..


Så er fliserne lagt og der er lagt barkflis ud på den resterende jord. For enden af drivhuset ( hvor der er bark ) er der plads til et lille et cafe bord.. Måske kan der stå lidt krukker foran vinen, men ellers er tanken at der "kun" skal plantes i kasserne. Vinen kommer også til at skygge en del i højre side af drivhuset, så det er begrænset hvad der kan gro under den..

Her lidt tættere på fliserne..

Nu mangler oprydning og rengøring - og så er det tid til al det sjove :0) Regner med at kunne vise billeder af det endelige resultat i løbet ugen.Kommentarer

 1. Det ser bare rigtig godt ud. Glæder mig til at se hvad det udvikler sig til. Jeg overvejer selv kapilærkasser, synes ikke det er så smukt, men praktisk og når man så vælger en afskærmning som du har gjort, så er det nu helt oK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Jeg var heller ikke meget for kapilær kasserne, men jeg så pileflettet hos mine forældre og så tænkte jeg " ok, så kan jeg nok godt leve med det" ;0) Og det er jo praktisk..

   Slet
 2. Ser godt ud med dit drivhus. Jeg har selv et ganske almindeligt drivhus, som jeg er meget glad for.
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Tak skal du have :0)det er dejligt med drivhus i haven..

   Slet
 3. Wauw. Glæder mig også til at se hvad det udvikler sig til. Er selv blevet drivhus ejer nemlig ;-)

  SvarSlet
 4. Altså Sine - I har da vist været rigtig heldige med jeres nye hus :0) Tænker du kommer til at blive rigtig glad for dit drivhus..

  SvarSlet
 5. Hvor er det fint. Og uanset størrelsen så kan der jo sagtens skabes et dejligt miljø. Jeg har stor fornøjelse af mit :-)
  Mvh. Hanne

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.