Gå videre til hovedindholdet

Vi knokler..!!

Efter et par afslappede dage med overdådige påskeborde - henholdsvis frokost og brunch og hyggeligt selskab, har vi brugt de sidste to dage i haven på gården.

Det har været fantastisk at gå ude i det dejlige vejr - men det har været en hård omgang! Vi har nemlig ryddet det sidste op efter de fældede træer - og der var MEGET!!

Men nu er vi der og tilbage er kun det der skal igennem flishuggeren og det der skal skæres op til brænde - er i øvrigt blevet enige om at vi invisterer i en brændeovn ;0)
Nu er der plads til at tænke tanker - hvordan skal de kommende bede se ud - hvad skal der være i osv. osv.
Spændende - har lyst til at gå AMOK på planteskolen - lyder det bekendt ;0) Meen tro lige jeg tager den med ro lidt endnu..

Her er lidt billeder fra de sidste par dage i haven..
(Hvis du vil se hvordan det så ud, inden vi fik ryddet opkan du kigge her )

Vi har åbnet op til en bagerste del af haven - her kan I se åbningen. Den store stamme fra grantræet står der stadig, den mangler lige at blive væltet..
Men se lige det flotte kig til himlen..

I denne krog skal vi have terrasse - uhm :0)
Prøv i øvrigt lige at se lampen, der dukkede frem af "urskoven.."

Udsigten fra terrassen.
Her stod før en masse døde bambus!!

Her et kig fra "terrassen" ud mod den bagerste del..
Her var der fuldstændigt lukket til før..

Og her endnu et kig i den bagerste del af haven.
Planen er at vi starter med at så græs hernede og så tager vi den derfra.. :0)

Her kan I se hvad der skete med det meste af haveaffaldet..
Gårdejeren og jeg fik en god hjælpende hånd af min morbror - TAK :0)

Til tider ønskede jeg bare at ligge her sammen med lillesøster og nappe en middagslur..
Hun har sovet til middag de sidste par dage og igår var mit moderhjerte lige ved at smlete helt, da storebror lagde sig ved siden af hende og nussede hende forsigt i håret.. Så sødt :0)

Her kommer lidt billeder af de fine planter, der allerede vokser i den gamle have..
Måske kender du dem?
Disse ligner en slags løgplante og har disse fine creme/gule blomster

En fin bunddækkende plante med de fineste lyserøde blomster..

Og så denne med så fine små blomster - helt spinkle og fine..
Det spirer og gror det hele og hver gang, synes jeg at jeg finder nye planter..
Spændende..

Imorgen er dagen viet til lidt praktiske syslerier herhjemme i huset og så lidt "sidste feriedags råhygge" med ungerne..

Håber I nyder ferien ligeså meget som jeg gør :0)

Kommentarer

 1. Sikke et arbejde. Vi har lige været igennem det - vist bare i mindre målestok;o). Træer er fældet og flismaskine har været lejet. Nu begynder det ene hjørne af haven at ligne noget vi kan være bekendt, så mangler vi bare resten:o).
  Fortsat god arbejdslyst:)

  SvarSlet
 2. Hvor kommer det til at se godt ud, det er en dejlig have.
  Og sikke arbejde I har lagt i det...

  SvarSlet
 3. Åh......, hvor er det spændende med en stor ny have, selvom der er meget arbejde med at skabe lidt luft her i starten.

  Tror det er en god ide, du har nogle overordnede tanker omkring din have/bedene, inden du farer ud og køber planter.

  Det er så ærgerligt at bruge penge og energi på fejlkøb. Så hellere gå et år og finde ud af, hvad det virkeligt er man gerne vil arbejde hen imod :-)

  Det bliver spændende at følge hvad der sker i din have.

  SvarSlet
 4. Hejsa. Nej det ser spændende ud. Rigtig god arbejdslyst. Hårdt arbejde men tror det bliver rigtig godt.
  Den gule blomst ligner: Botanisk Tulipan-Tarda Dasystemen. Den har jeg haft en masse af i krukker, da jeg ikke nåede at få dem i jorden inden vinteren kom.
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Åhh hvor jeg dog bare kender til projekter som det der du har haft gang i!! Men jeg elsker det!! ;)
  De gule blomster... er det dem der hedder "spejlæg" ? mener min mor har dem i sin have (??) eller ihvertfald nogen der ligner! Og sikken fin lampe der dukkede op - wow!

  Kærligst Rikke.

  SvarSlet
 6. Hold da helt op, hvor mange dage havde I, i påsken???? Syntes egentlig vi nåede en masse her hos os, men vi når jer ikke en gang til sokkeholderne :o) Har I husket at klappe jer selv på skuldrene?
  Det ser rigtig godt ud, glæder mig til at følge jeres "mission: Have" ;o)

  Kram fra Jill

  SvarSlet
 7. det var da noget af et projekt i er gået gang med.

  Jeg har nomineret dig til en award, håber at du har lyst til at lege med, kig forbi mig for at se mere.

  maja

  SvarSlet
 8. Sikke en omgang med masser af hårdt arbejde, men det bedste er nu alle drømmene, der vokser frem, når man rigtig går i gang med haven. Og hvem gad ikke godt være barn igen med mulighed for en lille lur i det fri, mens familien arbejder omkring en.
  mvh Dorte

  SvarSlet
 9. Hej allesammen
  Tak for jeres søde kommentarer - det giver lidt ekstra energi ;0)
  Jeg holder meget af at være i haven og det er skønt, når vi kan være sammen hele familien.

  Rikke og Lena tak for hjælpen med navnet - vil prøve at sammenligne med min ven Google - der må være nogle billeder ;0)

  Jill - nej vi er nok ikke helt så gode til at få klappet os selv på skuldrene ;0)

  Tak fordi I læser med..
  KH.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.