Gå videre til hovedindholdet

Birkegårdens Haver - del 2

En enkelt dag forsinket, kommer her 2. del om vores lille familietur til Birkegårdens Haver. Denne gang med biller fra den Japanske Have, Klosterhaven, Præriehaven og den nyanlagte Permahave.

Vi starter i den Japanske Have, hvor ungerne leder vej igennem - på jagt efter poster i skattejagten ( som virkelig godt anbefales, hvis man har børn med ).


Selvom jeg personligt er meget mere til den Engelsk/Danske have, så er jeg vildt imponeret over denne have. Alle de fine elementer og vand! Så smukt et samspil og jeg kunne sagtens forestille mig at tage plads på en af bænkene og bare sidde og lade tankerne flyve..

Den Japanske Have har 5 haveafsnit - Vandrehave, Meditationshave, Sandhave, Murhave og Stenhave.


Efter en lille kaffepause - og endt skattejagt, gik vi videre til Klosterhaven, hvor der er et væld af krydderurter og lægeurter.


Det hele fint plantet i højbede med det runde bed i midten..


Datteren var meget fascineret af de spiselige blomster..

Fra Klosterhaven gik turen videre gennem den vild voksende - og rigtblomstrende Præriehave.
Denne del af haven er plantet til med tørketålende stauder - både kendte, men også ukendte slags.Fra præriehaven, gik vi ind i den sidste have - Permahaven.
Haven her skal demonstrere hvordan en familie kan bruge jorden til selvforsyning, med begrænsede ressourcer og energi til rådighed - læs evt. mere herFint anlagt køkkenhave..


..og plads til bier


 Det var et lille glimt ( for jeg har forsøgt at begrænse billedmængden..) af vores besøg.

Udover at se de forskellige haver, brugte vi også tiden på at klappe de søde geder og andre dyr der er, datteren fik en ridetur på et æsel, storebror holdte et gedekid og begge børn aede en due :0)
De fik også afprøvet bueskydning, perlefiskeri, gocart og ansigtsmaling.


Det var en rigtig dejlig tur og vi kommer helt sikkert igen. Vi valgte nemlig at købe et årskort - og vi skal helt sikkert opleve haven igen bl.a til Halloween og også til jul og hvem ved, måske napper vi en lille søndagstur sammen med farmand også ;0)

Du kan finde mere information om haven lige her

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.