søndag den 19. juli 2015

Birkegårdens Haver - del 2

En enkelt dag forsinket, kommer her 2. del om vores lille familietur til Birkegårdens Haver. Denne gang med biller fra den Japanske Have, Klosterhaven, Præriehaven og den nyanlagte Permahave.

Vi starter i den Japanske Have, hvor ungerne leder vej igennem - på jagt efter poster i skattejagten ( som virkelig godt anbefales, hvis man har børn med ).


Selvom jeg personligt er meget mere til den Engelsk/Danske have, så er jeg vildt imponeret over denne have. Alle de fine elementer og vand! Så smukt et samspil og jeg kunne sagtens forestille mig at tage plads på en af bænkene og bare sidde og lade tankerne flyve..

Den Japanske Have har 5 haveafsnit - Vandrehave, Meditationshave, Sandhave, Murhave og Stenhave.


Efter en lille kaffepause - og endt skattejagt, gik vi videre til Klosterhaven, hvor der er et væld af krydderurter og lægeurter.


Det hele fint plantet i højbede med det runde bed i midten..


Datteren var meget fascineret af de spiselige blomster..

Fra Klosterhaven gik turen videre gennem den vild voksende - og rigtblomstrende Præriehave.
Denne del af haven er plantet til med tørketålende stauder - både kendte, men også ukendte slags.Fra præriehaven, gik vi ind i den sidste have - Permahaven.
Haven her skal demonstrere hvordan en familie kan bruge jorden til selvforsyning, med begrænsede ressourcer og energi til rådighed - læs evt. mere herFint anlagt køkkenhave..


..og plads til bier


 Det var et lille glimt ( for jeg har forsøgt at begrænse billedmængden..) af vores besøg.

Udover at se de forskellige haver, brugte vi også tiden på at klappe de søde geder og andre dyr der er, datteren fik en ridetur på et æsel, storebror holdte et gedekid og begge børn aede en due :0)
De fik også afprøvet bueskydning, perlefiskeri, gocart og ansigtsmaling.


Det var en rigtig dejlig tur og vi kommer helt sikkert igen. Vi valgte nemlig at købe et årskort - og vi skal helt sikkert opleve haven igen bl.a til Halloween og også til jul og hvem ved, måske napper vi en lille søndagstur sammen med farmand også ;0)

Du kan finde mere information om haven lige her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥