Gå videre til hovedindholdet

Nye beboere på gården

I sidste weekend var vi, traditionen tro, på dyrskuet "Børn og dyr" på Bregentved ved Haslev. Det er altid en hyggelig oplevelse. Denne gang, nøjedes vi dog ikke kun med at kigge og klappe dyr, næh..vi lagde også billet ind på nogle nye beboere, der flyttede ind her på gården i går. 
5 små silkehøns kyllinger er flyttet ind pt. bor de i et lille bur i hestestalden. Her skal de bo til de er blevet lidt større og mere hårdføre.
De skulle være en meget rolig og venlig hønserace, derudover også flittige æglæggere, så det krydser vi fingre for :0)
De var lidt beklemte over flytningen igår aftes, men idag har de været lidt mere livlige og nysgerrige.
Det bliver spændende at se dem vokse - og så krydser vi fingre for de ikke er haner allesammen ;0)

Hvis du har lyst til at læse mere om silkehøns, kan du gøre det lige her.

Kommentarer

 1. Hvor ser de bare helt fantastisk søde ud, jeg glæder mig til at se flere billeder når de bliver lidt større. Hyggeligt med dyrskue, jeg er nærmest opvokset med dyrskue, jeg kommer fra en gård med kør og min far har så længe jeg kan huske haft dyr med. Nu er gården ejet af min far og lillebror, og de har stadig dyr med på skuet hver år. Det er blevet en rigtig familie hygge dag hvor alle hjælper, og den yngre generation er nu så småt begyndt også at udstille.
  God weekend il dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er hyggeligt med dyrskue. Vi har besøgt det siden jeg var barn og nu er det så en fast tradition, at vi besøger dem med vores børn og mormor og morfar :0)
   Vi har aldrig selv udstillet, men børnene spurgte faktisk lidt indtil det i år, så måske en dag, hvem ved..

   Slet
 2. Hvor er de kære, de skal sikkert nok give masser af liv og glæde (og æg) det bliver da spændende at se hvad køn de er :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er virkelig kære. Jeg skal nok holde jer opdateret med billeder ;0)

   Slet
 3. Åhhh så søde de er. Jeg har ønsket mig silkehøns lige siden vi fik vores første høns, for snart fire år siden. Håber det lykkes en dag. Skønne billeder.
  Rigtig dejlig dag.

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er virkelig fine - og eftersigende meget rolige høns.. glæder mig også til at have dem gående :0)
   Rigtig dejlig dag også til dig..

   Slet
 4. Hvor er de kære! Måske jeg skulle overveje høns :-)
  God dag til dig :-)
  kh
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jahh Birgitte
   Du skal da have høns :0) er sikker på de vil få det godt hjemme hos dig- og bare tænk på alle de friske æg ;0)
   God dag til dig
   Kh.

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.