Gå videre til hovedindholdet

I morgen går det løs - og en lille let én..

Imorgen går det løs..
Så starter december måned og flere af jer er sikkert allerede igang med juleforberedelser - og har måske været igang noget tid ;0)


Herhjemme glæder vi os..
Vi glæder os til hjemmebag og godter, til julekalender og gaver - til at give og modtage ;0), til traditioner, til hyggelige sammenkomster med venner og familie og allermest glæder vi os til IKKE at skulle pakke flyttekasser ud. For sidste år ved denne tid, var vi nemlig ved at flytte ind her på Gården.. Ja tiden flyver! Men hvor er det bare dejligt at have god tid til at gå og pusle og pynte op..

Vi har pyntet en lille smule op allerede og ungerne har gjort klar på deres værelser, så nissen kan komme på besøg :0)
Imorgen skal vi bruge dagen herhjemme på at julepynte resten af huset ude og inde - og hvis vi er rigtig overskudsagtige - også lave havregrynskugler, men nu må vi se - det kan også være vi ender i sofaen med benene oppe og ser en julefilm :0)

Og så til det, med "en lille let én"..:
I sidste weekend var vi ude at spise hos gode venner og værtinden skulle selvfølgelig have en lille blomst..
Denne gang blev det en lille let én af slagsen - men det gør den bestemt ikke mindre sød, synes jeg..

 
Jeg bruger en del hyacinter her i december - særlig som værtinde gaver eller lign. De er lette at få fat i og så koster de heller ikke en formue ;0)
Denne gang fandt jeg en hvid lerpotte ( kunne også godt have været en rustik lerpotte, eller en "lattekop" a'la Green Gate ), som jeg plantede hyacinten i, lidt lav på for at dække jorden og til slut lidt fine bånd. Det er lidt svært at se farven rigtig på båndet, men fanktisk er den mere olivengrøn end guld - og rigtig fin til den grove snor..
 

Jeg har bare bundet båndet direkte rundt om hyacinten - enkelt men sødt..
Det ser også rigtig fint ud at gøre det samme med et lækkert bloklys i en rustik lerpotte.

Måske kan du bruge idéen, når du skal ud her i december - du skal i hvertfald være velkommen til at bruge den..

Kommentarer

  1. Du er bare vildt god til de fine blomster dekorationer! :)

    SvarSlet
  2. Sødt! Jeg har selv mange hyacinter i lerpotter, men ingen bånd. Jeg tror at jeg vil opruste med nogle bånd nu hvor julen nærmer sig ... Man kan i øvrigt også lægge en lille julekugle i potten som jeg har gjort på det billede jeg bruger som dagens julekalenderbillede ovre på min blog. Hav en dejlig weekend!

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.