Gå videre til hovedindholdet

Dejlige dage..

..det er hvad denne efterårsferie har budt på :0) ..( og så en den jo ikke engang helt slut endnu..)
Her kommer lidt glimt:

Skovtur og bage-kager dag med gode venner:
På jagt i skovbunden efter kogler, svampe og kastanjer..
 
Der bliver pyntet  kager til den store guldmedalje..

Ungerne frembragte et overdådigt kagebord ;0)
 

 
Hyggedag med mormor med cafebesøg og børneloppemarked ( hvor vi gjorde nogen gode kup - særlig lillepigen er MEGET glad for sin nye trompet hi hi..)
 
Jag havde til min fødselsdag fået en "smartbox" til "søde fristelser".
Det blev indløst på Cafe Ruinen i Køge. Den kan klart anbefales - lækker kaffe og gode kager, venlig betjening og plads og overskud til børn - Fedt :0)
 
I Køge aflagde vi også Sæbeværkstedet et besøg.
Her kunne børnene få lov til at lave deres egne sæber..
 
Vi fortsatte dagen hjemme hos mormor og morfar.
Her skulle fårene og naboens køer fodres..

Sønnen var stolt, for nu kunne han endelig klappe fårene. De har været lidt sky, for de har ikke boet hos mine forældre så længe..
 
Idag står den på skovtur med god veninde og hendes datter - lige om lidt faktisk ;0) og senere på dagen lidt mere praktisk arbejde - vejrudsigten lover godt vejr, så nu skal vi have malet..
 
Hvad skal du mon lave idag?
 
 


Kommentarer

 1. Hvor ser det bare hyg ud. Idag har vi kørt en tur, vi var bla en tur som bragte os til nord/Vestsjælland og hjem ad tog vi munkholmbroen, der er bare så smukt og skoven står bare klædt i en masse gyldne farver... I ferien har vi bla været i Tivoli, og hygget os med at tage bussen til Køge det syntes ungerne ville være sjovt, også ville Oliver gerne have et lånerkort til biblioteket...der ligger over for privatsskolen... Også har vi bare hygget og været sammen..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja skoven er bare så smuk lige nu - tror efteråret er min favorit årstid :0)
   Ja når man ikke er vant til at tage bus ellere tog synes ungerne det er fantastisk - vi har også haft taget toget til Køge eller Roskilde nogle gange - helt klart et hit ;0)

   Dejligt med nogle dage hvor man bare kan geare ned og være sammen..
   God søndag

   Slet
 2. Det ser ud til i har haft en god ferie. Dejligt :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for en dejlig dag med børnene med skovtur, bagning og aftensmad - 11 timers ren hygge :-)Kan se du har sat billedet på af min datters fund - en løghat (ifølge hende) - og hun havde ret- den stank ;-)
  Knus fra mig

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.