Gå videre til hovedindholdet

Søndagshygge

Idag er der dømt ren råhygge her i familien.. Vi har nulret rundt i nattøj til op af formiddagen - skønt.
Der er blevet lavet lidt julegodter. Se bare her:

"Små syndige fristelser" og havregryns kugler - UHM.


Opskriften på "Små syndige fristelser" er fra denne bog - hvis du ikke allerede er den lykkelige ejer af bogen, kan jeg kun anbefale at du køber den - Super god!

Opskriften på havregrynskugler kommer her: ( lav bare dobbelt portion når du er igang - de skal nok blive spist ;0)...) Opskriften stammer fra min gamle dagplejemor..

Havregrynskugler
3 spsk kakao
75 g flormelis
100 g havregryn
1/2 dl mælk
50 g smør

Alle ingredienser blandes sammen. Herefter formes små kugler som trilles i kokosmel.
Kan sagtens spises med det samme, men er endnu bedre dagen efter..
Opbevares i køleskabet..

Udover julegodter er der også blevet tid til lidt blomsterbinding og juleoppyntning udendørs..

Jeg har endelig fået bundet kransen til havelågen færdig..


her et billede lidt tættere på..

Her et billede af "julestuen" i gården.. Det lille juletræ har I set før..

En julerose er kommet til - så yndig.
 Den gamle æggekurv er fyldt med fyrkogler, har fået bundet lidt gran foroven, samt et rødt hjerte og lidt julebånd.
Hjertet er i træ og er oprindeligt et "til og fra-kort" købt i fakta til 10 kr for en pakke. Båndet har jeg fundet i Super Brugsen..
Bagerst hænger et skilt i træ med en lille julehilsen på..

Rensdyret er også blevet julepyntet med en sløjfe.

Det var smukt vejr at være ude i, men for pokker hvor var det koldt!!
Nu er jeg krøbet indendørs igen og sidder og hygger med ungerne - der er guf på bordet og film i fjernsynet..
Rigtig dejlig søndag

Kommentarer

 1. Hejsa sikken en fin krans :o) Mit gas bord er ikke gammelt det er købt som nyt for 4 år siden :o) Tak for den fine kommentar !! Klem Betina

  SvarSlet
 2. Hej Betina
  selv tak :0)
  Det er super flot dit bord - ønsker mig selv et. Det kunne da godt være jeg skulle prøve lede efter et nyt..
  KH.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.