onsdag den 12. juli 2017

Rosentur til Hamburg - del 3

Her følger det sidste indlæg om Rosenturen til Hamburg.
Indlægget her handler om Tantau roser og Uetersen Rosarium.


Tirsdag morgen gik turen mod Tantau Roser. Inden vi tog afsted, må jeg indrømme at jeg ikke kendte stedet. Jeg var naturligvis godt klar over at der fandtes forskellige rosen gartnerier, men kendte ikke rigtig nogen ud over danske Poulsen Roser - det gør jeg så nu 😉


Hos Tantau blev vi mødt af chefforædler Jens Krüger. 


Han gav os en rundvisning på gartneriet og fortalte om det store arbejde de laver på gartneriet - bl.a. det at fremædle nye smukke snit- og have roser.

   


De små planter bliver passet godt på - men der er lang vej.. Det tager ca. 6 år før en ny rose er godkendt og klar til at komme på markedet.  

  

Efter rundvisningen var det muligt at købe roser med hjem fra drivhus butikken..
Det var umuligt ikke at blive fristet. Vi rådførte os, med nogle af de mere garvede rosenkøbere, der kunne fortælle hvilke man sagtens kunne finde derhjemme ( og måske endda billigere ) og hvilke, man skulle købe med hjem :0)
  


Både min mor og jeg købte 3 roser med hjem. "Lavender Ice" ( på billedet herunder ), "Blue Parfum" ( skøn lilla duft rose ) og nyeste skud på stammen - "Martin Luther". Udviklet på Tantau og kommet til salg her i 2017.

( Lavender Ice )

Efter besøget på Tantau, gik turen videre til Uetersen Rosarium. En smuk park med masser af roser, beliggende små 2 km fra Tantau.I parken er der ca. 900 forskellige slags roser. Så her er noget for enhver smag.
En af vores rejsefæller, fortalte at parken hvert år er vært for en rosenfestival over en weekend, hvor der er forskellige udstillere mv. Det skulle være helt fantastisk og der skulle være god mulighed for at gøre en god rosenhandel ;0)

I parken ligger også et hotel med en hyggelig restaurant, hvor vi spiste frokost - her kan naturligvis også bookes et værelse, hvis man skulle have lyst til det.


Den hvide pavillon på billedet herunder, blev benyttet til vielser. Den lå virkelig også smukt der mellem alle roserne og ned til søen 💗

I parken var der naturligvis også en del bænke og andre siddepladser, man kunne slå sig ned på og nyde synet..

..også her var der masser af ænder

..og et kæmpestort insekthotel..

..og prøv så lige at se udsmykningen af deres el bokse her.
  


En utrolig smuk park, som bestemt også er et besøg værd - og så kan man jo ligeså godt besøge Tantau roser og køber lidt med hjem, når man er i området ;0)


Det var slut på indlæggene fra Hamburg. Det var en fantastisk tur - og jeg gør det gerne igen!
Vi har snakket om Holland næste gang - nogen andre bud? :0)

4 kommentarer:

 1. WOW..siger jeg bare, tænk at du har været ved Tantau. Der ville jeg meget gerne ned engang. Jeg er helt vild med deres roser. De holder så flot og kan klare både vejr og vind. Det er et smukt rosenvalg du har gjord. Lavender Ice har jeg også og den er så skøn. Nu viser du vel billeder af dine indkøb ?
  Det må have været en formidabel tur.
  Masser af Hilsner fra Linda
  PS Esther har lagt en lille besked til dig inde på min blog :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænkte godt det ville være noget lige for dig :0) Utrolig spændende. Du kan tro, jeg nok skal vise dem frem, men synes lige de skal på plads i haven først.
   Og ja, det var en fantastisk tur.
   .. har lige været forbi din blog og svaret Esther ;0)

   Slet
 2. Nej hvor morsomt....vi boede jo netop på Hotel Rosarium i marts måned....men der var jo ikke gang i parken...så sjovt at se den i fuldt flor på dine billeder.
  http://ildkatten.blogspot.dk/2017/03/hotel-rosarium.html

  SvarSlet
  Svar
  1. ej ja, det er da lidt morsomt! Og sjovt at se dine billeder, for der er da en verden til forskel! Du må ned og se haven, når den er i fuldt flor :0)

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥