mandag den 24. juli 2017

På havebesøg i en lille stor have

Planen var egentlig vi skulle have været afsted søndag, men med udsigt til skybrud!, valgte min mor og jeg at køre afsted ligeså snart jeg havde lukket butikken lørdag - destinationen var Esthers have i Hårlev ( små 6 km fra os ). Hun havde nemlig "åben have" :0)


Jeg har fulgt Esthers have her i Blogland og så har Esther besøgt mig i butikken og den vej rundt har vi snakket have flere gange, men jeg havde aldrig set haven "live". 


Esthers have er på lidt over 200 m2 - 210 m2, hvis jeg ikke husker helt galt.. Men når man går rundt i haven, føles den som meget større!

Her "forhaven"..

Vand i haven til glæde for dyrene..
Solceller driver den gamle pumpe og sørge for vandet løber..
Øverst til højre i billedet, kan man lige ane tudsens hus ;0)


Esther har formået at få så mange fine elementer ind - uden at det på nogen måder kommer til at virke presset eller klemt..tværtimod. 
Her er både frugttræer, bærbuske, "køkkenhave" i højbede, skønne stauder i afstemte bede, klematis i højden og på espalier, smukke stilleben og så er der tænkt på insekter og andre dyr, man gerne vil have i sin have - bl.a. et lille tudsebo :0)

Her er vi i "køkkenhaven" med højbede mv.

Fint stilleben på plantebordet

Her i surbundsbedet ved skuret var der flere forskellige blåbærbuske og rhododendron

..og en enkelt høne ;0)

 Esther er glad for klematis og har også adskillige eksemplarer i sin have 

..her en der deler plads med en rose. sammen danner de en smuk bue, indtil en anden del af haven..Her buen til "køkkenhaven" set fra den anden side..


Hortensia, høstanemoner og stenbræk..


Den klippede cypres har plads ved terrasse området, hvor der ligledes er et drivhus - og jeg har desværre ikke fået taget nogen billeder herfra - udover cypressen og den fine mosaik.

Jeg må endnu engang sige, jeg er imponeret over, hvor mange elementer, der kan være i sådan en lille have - og jeg kan godt forså Esther kalder haven "..min lille store have..".
Tak for et dejligt og inspirerende besøg :0)


Det kan virkelig anbefales at besøge forskellige haver - jeg har fået besøgt flere i år - og håber også jeg skal besøge flere. Det er meget inspirerende at se, hvordan andre indretter deres haver og jeg synes, jeg kan får ideer med hjem til min egen have hver gang 🌸6 kommentarer:

 1. Det var et dejligt gensyn med Esters have..og hvor var det godt i nåede at besøge hende :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var rart endelig at få den set ;0)

   Slet
 2. Mange tak for indlægget - det er altså sjovt at læse om sin have, set fra en andens synspunkt. Lige så er billederne ofte taget anderledes end jeg selv ville gøre det. Det er altså rigtig sjovt at se og læse.

  Det var rigtig dejligt I nåede at komme forbi :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, endnu engang tak for du åbnede din have :0) Det var så fint endelig at se den..
   Kram

   Slet
 3. Det er nemlig rigtigt sjovt at besøge andres haver og se hvordan de har indrettet sig. Man kan ikke undgå at få gode ideer.
  Esthers have er godt nok lille, men hold nu op hvor har hun fået plads til meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at komme ud og suge lidt inspiration til sig ;0)
   Ja, hun har været rigtig god til at udnytte de få kvadratmeter.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥