fredag den 7. juli 2017

Rosentur til Hamburg - del 1

Sent tirsdag aften kom jeg hjem efter nogle dejlige dage i Hamburg.


Jeg har været afsted med min mor - og en flok rosen entusiaster. Turen var arrangeret i samarbejde med Rosenselskabet og vores lokale planteskole. Det var min mor, der opdagede turen og spurgte om vi ikke skulle med - jo tak, sagde jeg 😎 


Vi har haft nogle skønne dage, oplevet en masse og jeg har taget mange billeder. Derfor vil jeg også dele turen op i flere indlæg, ellers bliver det alt for langt ;0)

Vi tog afsted tidligt søndag morgen og ankom i Hamburg til frokost tid. Den spiste vi ved havnen og herefter stod den på kanalrundfart ( i en meget lille turbåd - der mindede en smule om en mindre kinesisk fiskebåd!, men vi klarede det, selvom bølgerne slog ind over rælingen!). Hamburg har jo en kæmpe havn og det var meget spændende at se og høre om de store containerskibe. 
Vi sejlede også ind i de mindre kanaler og oplevede Hamburg fra vandsiden. Det kan anbefales - dog i en lidt større båd..smiler..

Mandag brugte vi formiddagen i "Planten un Blomen". Et fantastisk sted midt i Hamburg.
Parken byder på skønt legeområde til børn, mange hyggelige kroge og mindre haver, et stort drivhus ( som vi ikke fik besøgt ), europas største japanske have og så en rosenhave med ca. 300 forskellige roser ( har jeg læst mig til ).


 Jeg skriver et indlæg senere kun om parken - for der var virkelig mange smukke ting at vise frem ;0) 

  

Hamburg bar præg af at byen skulle være vært for G20 topmødet. .


 Mest i form af en masse betjente - både til fods og til hest, men vi oplevede ingen ballade, mens vi var der - heldigvis!


Mandag eftermiddag foregik på egen hånd i Hamburg. Vi valgte at spise en lækker sandwich ved vandet og gik herefter på shopping i byen ;0)
Tirsdag bød på besøg hos Tantau planteskole, hvor vi hørte om deres arbejde med udvikling af nye rosen sorter og fik en rundvisning på gartneriet. Herefter var der mulighed for at købe roser med hjem ( jeps, det blev til et par stykker..)
Utroligt spændende besøg og det kommer der også mere om i et andet indlæg ;0)


Dagen sluttede vi af i Uetersen Rosarium - endnu en smuk park, som I også kommer til at høre mere om senere..


Så gik turen hjemad mod DK - godt fyldt op med inspiration og dejlige oplevelser. Behøver jeg sige, der var ro i bussen det første stykke tid 😉Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥