Gå videre til hovedindholdet

Lidt flere ferieglimt..

Selvom hverdagen så småt er ved at finde sin rytme igen, med skolegang, arbejde og fritidsinteresser, så får I altså lige et par ferieglimt mere fra vores ferie i Sverige - og så lover jeg at der går lidt inden der kommer mere ferie spam fra mig ;0)

Som nævnt tidligere var vi også på Öland. Jeg fik ikke taget så mange billeder som jeg egentlig gerne ville, for der var virkelig smukt - men lidt fik jeg da taget..


Öland er Sveriges næststørste ø og den sydlige del af øen er udpeget til Verdensarv af UNESCO.
Du kan læse mere om Öland lige her


Flere steder på øen står der gamle vindmøller. Nogle steder bare en enkelt og andre, som her, står der flere samlet. De er ret flotte, synes jeg, med deres vejrbidte træ. Vi kørte en del rundt og så på landskabet. Utroligt fascinerende..


 Vi spise frokost i byen Färjestaden, hvor man næsten ( havde det ikke været for det lidt blæsende vejr ), følte man var kommet syd på. Se bare palmerne her på havnen.

Ungerne nødt også godt af at solen kiggede frem og snuppede en tur i bølgerne, mens Gårdejeren og jeg bare sad og nød udsigten - synes måske det var liige koldt nok at gøre dem selskab :0)  


Vi spiste frokost på denne hyggelige restaurant eller "Lounge".
Jeg blev, selvfølgelig fristets man til at sige, ret begejstret over deres indretning. Ren maritim stemning, med vejrbidte møbler og en fed bar.


Vi har lovet hinanden at vi vil besøge Öland igen. Måske med en overnatning, for vi er altså ikke helt færdige med at gå på opdagelse her..

Kommentarer

  1. Kom du bare med noget spam, det er jo inspirerende :o) Hvor ser der lækkert ud, det må have været en skøn tur. Vindmøllerne fik mig til at tænke på Holland.
    Kh Linda

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.