torsdag den 6. august 2015

Lidt ferieglimt fra Sverige

På vores ferie i Sverige havde vi planlagt to lidt længere udflugter - en til Astrid Lindgrens Verden (ungernes store ønske ) og en til Öland ( måske mere forældrenes ønske ).
Indlægget her handler om vores tur til Astrid Lindgrens Verden - eller "Pippi land", som vi kalder det.

Herhjemme har vi, som de fleste andre familier, læst flere af Astrid Lindgrens historier og børnene har også både set Emil, Pippi og Lotte fra Spektakelmagergade i fjernsynet, så selvfølgelig skulle vi da opleve parken, når vi nu var i Sverige.


Det var en rigtig hyggelig tur og fantastisk at se børnene, når de kunne genkende huse - og ikke mindst figurer fra Astrid Lindgrens univers. Særligt datteren blev helt mundlam, da hun pludselig stod foran Pippis hus - og Pippi var hjemme ;0)


Det er en hyggelig park at gå rundt i og der er blevet gjort meget ud af små detaljer hist og pist, der bidrager til de forskellige stemninger, alt efter om man er i skoven, hvor Ronja Røverdatter husere eller ved "Tante Bergs hus"
Der var også hele tiden muligheder for børnene at tage små smutveje eller lege lidt undervejs imellem de forskellige områder. Som her, hvor børnene hopper på sten - næsten uden at få våde fødder ;0)


Flere steder var der fine bede foran husene - dette er jeg helt vild med. Roser og lavendler er altid en dejlig kombination..

Jeg må også lige vise billeder af legehuset her og den fine have, der hørte til:
Det var en god tur vi havde, omend jeg synes prisen for entre er noget pebret - det er lidt ærgerligt og vil måske afholde nogen familier fra at tage afsted.


2 kommentarer:

 1. Vi var i Vimmerby for nogle år siden - det var en rigtig fin oplevelse! Mine børn var meget optaget af Ronja Røverdatter - det var et fantastisk set-up!

  SvarSlet
 2. Sikke fine billeder og jeg håber i har nydt ferien <3
  Vi var i Astrid Lindgrens Verden da vores børn var små og jeg var på öland da jeg var barn.
  Tak fordi du fik nogle gode minder frem hos mig <3
  God dag.
  Knus Birgitte

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥