Gå videre til hovedindholdet

Den nærmer sig..

..julen - det ved I godt ik ;0)
 
Forrige weekend var jeg til blogtræf hos Tine ( det var super hyggeligt ). Her fik jeg startet juleforberedelserne lidt..
 
Jeg lavede nemlig disse to kræmmerhuse:
 
 
Kræmmerhusene er færdigkøbte - jeg beklædte dem blot med papir og limede en blonde på.
Jeg er ikke helt sikker på om der skal mere på eller jeg bare skal nøjes med hanken..
 
Jeg tænker de vil være super fine med lidt lærkegrene eller bløde enebær / gran.. Jeg skal helt sikkert have lavet lidt flere - måske også nogle store, der kunne hænge i loftet..
 
 
Jeg fik lov til at låne nogle bøger af Tine - bl.a. denne her: 
 
Den er superfin og MEGET inspirerende.. Tror helt sikkert den skal på "må eje - listen" :0)

En anden ting der er helt sikkert, er at jeg snart skal på indsamlingstur i skoven.. 
Det er nu der skal samles kogler, bog, fyrsvampe og meget andet.. Og så skal jeg og ungerne afsted efter kastanjer - jeg mangler nemlig at lave en lille efterårsting også.. nemlig en kastanjekrans - mangler nemlig en krans på døren og det er nok lidt for tidligt at lave en julekrans mon ikke - smiler..

Hvad med dig - er du startet på juleforberedelserne?

Kommentarer

  1. Nu er jeg desværre ikke så kreativ som dig, men mine juleforberedelser er begyndt oppe i hovedet i hvert fald;o) -Hvordan kan jeg pakke gaverne personligt ind?, - hvad mon de forskellige skal have og hvad mon jeg får af dem i gave?, - har vi virkelig ikke bare en lille plads til et lillebitte juletræ i lejligheden?!!, - kunne jeg få tid til at bage julekager i år mon?!...og i den dur... og så er jeg da også begyndt at samle ind (=købe) små ting til pakkelege, og adventsgaver som er en tradition jeg giver til min mor og min kæreste ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh kender godt det med at have hovedet fyldt med tanker :0)
      Jeg køber også adventsgaver til min mor, det er lidt hyggeligt at kunne glæde hinanden.. Overvejer om jeg skal lave en slags pakkekalender til min mormor i år - bare for at gøre lidt ekstra..
      Min mor og jeg bager sammen hvert år - nu sammen med børnene også.. Det er hyggeligt at gøre det sammen - og så får man det gjort, når man er flere om det - måske kan du bruge ideen :0)
      Ha' en dejlig aften
      KH.

      Slet
  2. ER ikke startet på så meget omkring julen men har da samlet nogle grene og ting fra skoven som lige pt ligger og tørre. Men ideerne er inde i hovedet såååå lidt gang i den er der jo.Fed bog du har lånt. Hyg dig , hilsen Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birte
      Skal også snart på "jagt" i skoven - i år skal jeg have samlet masser af kogler og lærkegrene..
      God aften
      KH.

      Slet
  3. De blev bare så fine dine kræmmerhuse....jeg har også nogle i store der hænger rundt omkring til jul...godt du finder inspiration i bogen

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det var dejligt at komme lidt igang :0)
      Rigtig god aften
      Kram

      Slet
  4. De blev jättefina! Å ja, julen närmar sig och jag längtar, även tiden före jul med alla förberedelser och pyssel är så härligt:-)
    Ha det så bra
    Kram Anneli

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anneli
      Tak skal du have :0)
      Jeg holder også meget af julen og de forberedelser der følger med..
      Rigtig god aften
      KH.

      Slet
  5. Var en tur i skoven i går og samle lidt kogler og grene.
    Har besluttet mig for at stille op til julemarkedet, som mine forældre holder sidst i november, så der er godt gang i planlægningen af, hvad jeg vil have lavet til min lille stand.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vivi
      Uh det lyder rigtig spændende med julemarked.. Har overvejet det selv flere gange, men endnu er det kun blevet ved overvejelserne...
      Er spændt på at se hvad du finder ud af - sikker på det nok skal blive flot :0)
      Rigtig god aften
      KH.

      Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.