Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavet påskeæg - mums!

Idag har jeg udnyttet min tidlige dag ( pædagogsprog for at have tidlig fri ;0)...) og lavet hjemmelavet påskeæg med ungerne -ren råhygge!

De gik til opgaven med stor iver..

Begge fik lidt marcipan og nougat, så de kunne lave deres HELT egne påskeæg..

Når ægget er formet, laves et lille rids hvor der kommer nougat i - Mmm!!

Herefter "lukkes" ægget igen - her ligger voksenudgaven klar til overtræk..
Der kan i øvrigt tilsættes cognac mv. til marcipanen, hvis man er til det ( altså voksenudgaven ;0) tænker jeg..)


Så skal æggene overtrækkes med smeltet chokolade.
Voksenudgaven med mørk og ungernes med en lidt lysere..

Her de færdige æg i voksen udgave

- og i børneudgaven..

Tilbage er der så at prøvesmage..

VELBEKOMME

Kommentarer

 1. Mums hvor ser de lækre ud. Det tror jeg, vi skal ha' afprøvet:)

  SvarSlet
 2. Mums de ser gode ud.
  Tænderne løber i vand lige nu:-)

  Knus Fra Susi

  SvarSlet
 3. UHM, UHM!! De ser gode ud!! Det kan være, at vi også skal have gang i lidt påskeæg-produktion i næste uge her hos os. Tak for inspirationen.
  Knus fra Solsikke

  SvarSlet
 4. mums hvor ser de lækre ud:-) Kh Christina.

  SvarSlet
 5. Sikke en god ide. Tak for tippet. Det sender jeg videre til min svigerdatter. Hun er kanon til den slags - men hun kan ikke fløjte samtidig :-D

  Hav en dejlig dag
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Hej med jer
  Vi havde en rigtig dejlig eftermiddag - og jeg er glad for at kunne inspirere lidt ;0)
  Birgitte - jeg kan heller ikke fløjte samtidig - tror i øvrigt det er en familie svaghed herhjemme ;0)
  KH.

  SvarSlet
 7. Uhmmmmm det ser godt nok lækkert ud,og så flotte de er blevet pyntet. Har fulgt med fra sidelinien, selv om jeg ikke har haft så meget tid til at give mig til kende :( Hvor har du været flittig, så mange fine ting du har gang i.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.