Gå videre til hovedindholdet

Lidt ferieglimt fra Sverige

På vores ferie i Sverige havde vi planlagt to lidt længere udflugter - en til Astrid Lindgrens Verden (ungernes store ønske ) og en til Öland ( måske mere forældrenes ønske ).
Indlægget her handler om vores tur til Astrid Lindgrens Verden - eller "Pippi land", som vi kalder det.

Herhjemme har vi, som de fleste andre familier, læst flere af Astrid Lindgrens historier og børnene har også både set Emil, Pippi og Lotte fra Spektakelmagergade i fjernsynet, så selvfølgelig skulle vi da opleve parken, når vi nu var i Sverige.


Det var en rigtig hyggelig tur og fantastisk at se børnene, når de kunne genkende huse - og ikke mindst figurer fra Astrid Lindgrens univers. Særligt datteren blev helt mundlam, da hun pludselig stod foran Pippis hus - og Pippi var hjemme ;0)


Det er en hyggelig park at gå rundt i og der er blevet gjort meget ud af små detaljer hist og pist, der bidrager til de forskellige stemninger, alt efter om man er i skoven, hvor Ronja Røverdatter husere eller ved "Tante Bergs hus"
Der var også hele tiden muligheder for børnene at tage små smutveje eller lege lidt undervejs imellem de forskellige områder. Som her, hvor børnene hopper på sten - næsten uden at få våde fødder ;0)


Flere steder var der fine bede foran husene - dette er jeg helt vild med. Roser og lavendler er altid en dejlig kombination..

Jeg må også lige vise billeder af legehuset her og den fine have, der hørte til:
Det var en god tur vi havde, omend jeg synes prisen for entre er noget pebret - det er lidt ærgerligt og vil måske afholde nogen familier fra at tage afsted.


Kommentarer

 1. Vi var i Vimmerby for nogle år siden - det var en rigtig fin oplevelse! Mine børn var meget optaget af Ronja Røverdatter - det var et fantastisk set-up!

  SvarSlet
 2. Sikke fine billeder og jeg håber i har nydt ferien <3
  Vi var i Astrid Lindgrens Verden da vores børn var små og jeg var på öland da jeg var barn.
  Tak fordi du fik nogle gode minder frem hos mig <3
  God dag.
  Knus Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.