Gå videre til hovedindholdet

Hjemvendt fra ferie

Så er vores lille familie hjemme på gården igen, efter en lille uges ferie i det svenske.


Vi var så heldige at få lov til at låne mine forældres hus deroppe. De købte huset i vinters sammen med et vennepar - og sikke et fint ferie hus de har fået sig :0)

 

Et hyggeligt traditionelt træhus - rødmalet naturligvis og beliggende på en lille naturgrund.


Her vokser bl.a æbletræ, pæoner og lækre ribs.
Græsset brydes af et par stor sten, som stikker "næsen" op af jorden..

         

Bagerst i haven står et lille rødt skur og gemmer på en brønd - og ja der er stadig vand i. Det har datteren undersøgt - "..måske det er en ønskebrønd.." ;0)

           


Indendørs er der blevet lagt nyt trægulv, istedet for det linoleumgulv der ellers lå - en rigtig god beslutning synes jeg, og så har hele huset fået en omgang maling. I forhold til indretning har de forsøgt at holde lidt fast i den oprindelige svenske stil.


Det er lykkedes rigtig godt, synes jeg. De gamle døre i huset er også bevaret - som den gamle dobbelt dør på billedet herunder..


..den er virkelig flot, synes jeg. Man kan se den inden fra "dagligstuen"..


Lammeskindene i stolene stammer fra nogle af de lam, mine forældre har haft gående derhjemme. De passer perfekt til stolene i huset her og så er det da lidt hyggeligt at man kender historien omkring dem.

                

Den gamle hoveddør er også bevaret - den fungerer som værelses dør nu.. 


 ..med fint gammelt greb og smuk patinering

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde vi ikke har nydt at være her - og jeg håber også vi kan få lov at smutte forbi en anden gang ;0)


.. og nå ja, så er der også lige en hyggelig lille bade og fiskesø i gå-afstand fra huset..

Så kan der vist godt tales om svensk idyl 

Kommentarer

 1. Åh, ja, de kan altså noget med idyl, de svenskere! Kan godt forstå at både dine forældre og I er glade for huset :-)

  SvarSlet
 2. Sikke et fint lille hus.... :)

  Velkommen hjem forresten :)

  SvarSlet
 3. Der er så dejligt i sverige, vi har holdt ferie der flere gange og ungerne syntes at sverige slår alt andet vi har prøvet. Dejlig at I kunne låne huset og holde ferie på så skøn en plet, huset har de fået indrettet rigtig fint, der kunne jeg godt trives :-), kh Margit

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.