Gå videre til hovedindholdet

I selvforsyningens tegn..

Vi har jo - som tidligere skrevet - en drøm om at være mere eller mindre selvforsynende med frugt og grønt ( nej vi planlægger ikke at lave et tv-program omkring det ;0)..smiler..) og idag har jeg brugt både lidt frugt og grønt - høstet fra både køkkenhaven på Gården og fra vores lidt mindre byhave - det er jo så fordelen ved ikke at være flyttet endnu...

Min veninde mobber mig lidt kærligt med at jeg er en rigtig husmor - men jeg kan altså godt li' at lave tingene selv :0)
Jeg nyder at stå i køkkenet og jeg synes det er rart at vide hvad det er jeg - og min familie kommer i munden.. "Fra jord til bord" tanken tiltaler mig helt sikkert..

Så derfor: Hjemmesyltede rødbeder og hindbær/jordbær marmelade a'la Gårdejerinden ;0)

Min tro grønne følgesvend i køkkenet når der skal syltes mm. ;0)
- og ja, jeg har også den blå - men den kommer mest frem ved juletid, når vi skal bage småkager..

Det ser ud som om det er godt hindbær år i år.. Det bugner bare af dem - mums!

Havde lidt jordbær, fra tidligere på "sommeren", liggende i fryseren.. De blev, sammen med hindbærrene, til lækker marmelade - lige til at komme oven på en nybagt bolle - uhm..

Min plan var at lave nogle fine mærkater lige her - men printeren driller - æv altså!! Det må blive en anden dag, hvor min tålmodighed er større..

Hvad har du mon lavet idag?


Kommentarer

 1. Der er intet dårligt i at være "en rigtig husmor", når der kan trylles så skønne, fristende sager frem. Uhm! :-)

  (Hvad jeg laver idag?.. hm.. alt for lidt. Har fri, men det går noget langsomt med at få noget fra hånden idag. Har ellers en masse, der skal gøres.)

  SvarSlet
 2. Det er da noget så dejligt, at kunne gå ud og høste egen afgrøder i haven. Når man har frugt og grønt er det da med at udnytte råvarerne.
  Jeg er en af dem, der også gerne laver en del selv.

  Jeg er ikke blevet kaldt husmor, men har modtaget godmodigt drilleri fra veninder gående på "Det ska´ laves fra bunden af".
  Rigtig hjemmelavet mad er nu bedre end alle mulige halv eller helfærdige købeting.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.