mandag den 4. maj 2015

70 år er gået..

..siden Danmark blev befriet - og vi tænder stadig lys..
For at mindes og for at glæde os over vi lever i et frit land.
Det er vigtigt at mindes, synes jeg og vigtigt at fortælle historien videre. Vi har stadig vores oldemor, der kan fortælle historien fra dengang. Om besættelsen og om befrielsen- og vi lytter..både store og små..og vi tænder lys..

Rigtig god aften til jer derude.

6 kommentarer:

 1. Her tænder vi os lys i vinduerne og bål i haven - lyset er et stærkt symbol, hvis betydning jeg også meget gerne vil bringe videre til næste generation.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor fint at I også tænder bål. Ja, det er en vigtig tradition at give videre synes jeg..

   Slet
 2. Jeg var en tur på tanken for et par timer siden lige inden kl. 22, og tænk, jeg så ikke et eneste stearin lys i noget vindue på min 6 km lange vej! Det gør lidt ondt i os, som levede under Krigen og oplevede den berusende befrielse takket være bl.a de mænd og kvinder, som tog en ulige kamp op og reddede æren ..... og Marshallhjælpen ... for os.

  I aften har det officielle Danmark fejret Befrielsen og disse modige mænd og kvinder, både de døde og dem, som overlevede, mange med slemme ar på sjælen. Min afdøde mand var en af sidstnævnte, så her i huset mindes og ærer vi i særlig grad sådan en aften ham og hans kammerater for deres uvurderlige gave til os allesammen.

  Tak fordi I skønner på den frihed, som ikke kom af sigselv

  Jytte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte
   Du kan tro vi skønner på friheden - og er taknemmelige for dem der ofrede sig for sagen.
   Jeg kan godt forstå det gør ondt på sådan en dag - for jeg synes virkelig det er vigtigt at fortælle historien videre i generationer og mindes. Jeg er glad for at have min mormor til at fortælle historien - både for mig og mine børn, som jeg ved det betyder meget for at have fået den fortalt af en der selv oplevede det. Jeg håber de vil give det videre til deres børn engang.
   Mine tanker til dig og din familie
   KH.

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥