Gå videre til hovedindholdet

Glimt fra haven - august

I haven er der stadig blomster. Det er dejligt, for meningen er jo netop, at der skal være noget at se på alle årstider.

Det tager tid at anlægge have, men vi er godt på vej synes jeg. Meget af det har vi jo også fået forærende, fordi det er en gammel have - de gamle træer mv. men de fleste stauder og roser har vi selv måtte købe.


Ved udestuen har hortensiaerne blomstret lystigt hele sommeren. Det gør de stadig, omend farven begynder at aftage lidt nu - men de er stadig meget smukke, synes jeg.


 Der er også stadig roser, der blomstrer. 

Her er det "Astrid Lindgren", som blomstrer på anden omgang nu..

 De smukke hvide hortensia jeg fik i fødselsdagsgave sidste år, blomstrer også nu.


 De har været lidt længe om at komme igang, men nu står de der, med smukke hvide blomster.

 

Flere træer og buske begynder at få smukt efterårs løv og kommer med fine røde bær. Mon ikke havens fugle bliver glade for det.


Træet her kender jeg ikke, men det har det flotteste efterårs løv og får nogle smukke røde bær, der åbner sig op - mon nogle af jer kender det?


Hyggekrogen har fået en lille efterårs "make-over". Husløg og æbler må der til..
Det er stadig dejligt at sidde her og kigge ud over marken.


Tror faktisk godt jeg kunne finde på at sætte mig her med en god bog, et tæppe og en kop te.. Måske skulle jeg gøre det imorgen - hvis det altså ikke regner ;0)


God lørdag til dig


Kommentarer

 1. Det er en benved, tror jeg. De får de smukkeste frugter på denne årstid. Fantastisk farvesammensætning. Hortensia er en af mine yndlingsplanter fordi den har smukke blomster i så lang tid. Kan godt forstå du er glad for dine.
  Fortsat god weekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ☺ja den er rigtig fin. Hortensia er også en af mine favoritter, netop fordi den blomstre så længe- og så er den rigtig god i buketter og dekorationer. .

   Slet
 2. Sikke en fin make over din krog har fået. Flot Salvie.
  Der kommer regn hos os i morgen men mon ikke du kan sidde
  med kaffen derude i løbet af ugen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have ☺ jo jeg må satse på en dag i løbet af ugen - det ser noget gråt ud i dag!

   Slet
 3. Det der hyggeligt ud, håber at vejret bliver tørt, så du kan udføre din plan :-9

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er blevet en dejlig krog, men kommer nok til at vente med at sidde der til i løbet af ugen, for det ser noget gråt ud i dag!

   Slet
 4. hej
  det er en almindelig benved, euonymus europaeus Red Cacade.
  hilsen Kirsten Hillerød

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Tak for hjælpen - det er meget rart at vide hvad man har i haven ☺

   Slet
 5. Skønne sensommer billeder fra haven :-)
  ha´en dejlig uge
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.