mandag den 10. marts 2014

De var her altså ikke sidste år?!

I dag da jeg kiggede ud af terrasse døren i udestuen, mødte dette syn mig..


Fine krokus er mylret op i nattens mulm og mørke og står nu smukt i selskab sammen med vintergækkerne :0)
Jeg er næsten sikker på at de ikke var her sidste år? Måske kun en enkelt eller to - det er lidt mærkeligt..

 Men smukke er de - så jeg klager altså ikke ;0)
 

Så ser de i øvrigt også smukke ud, her ved siden af den gamle jernkrukke - som helt tilfældigt er plantet til med hornvioler i næsten samme nuance..

 
I øvrigt var jeg ikke den eneste der var begejstret for de lilla skønheder..
Se bare den flittige bi her :0)
 

5 kommentarer:

 1. Jeg opdagede også pludselig i dag, at der var Pickwick krokus i min Zenhave uden for Orangeriet. De var der ikke sidste år og heller ikke året før, men før da kom de troligt i flere år efter, at nogle af mine børnebørn og jeg satte dem for en halv snes år siden. Og i dag fandt jeg så ud af, hvorfor de kommer og går ...... rådyr! Jeg så nemlig et stå og gnaske hovederne af her i aften lige før solnedgang, så nu er den gåde løst .... i hvert fald her hos mig.

  Jeg blev rigtig, rigtig glad for at se de krokus igen. Jeg har nemlig fået dem af mine amerikanske børnebørn, som så løg og billeder af blomsterne i lufthavnen i Amsterdam, engang de var på vej hertil på ferie. Og jeg blev så rørt over, at et par femårige straks tænkte på deres dengang ikke så gamle mormor. Nu skal jeg så bare have fundet ud af, hvordan jeg får lov til at have dem i fred til næste forår!

  Happy (Wildlife) Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at blive glædeligt overrasket :0)
   Åh vi har også haft besøg af rådyr - men her var det roserne det gik ud over.. Det første år vi flyttede ind på gården, var de hyppige gæster i haven.. nu holder de sig mere i baggrunden - jeg tror det er pga. af hundene..
   Jeg synes i øvrigt jeg har læst noget et sted om at hænge et tot hår - el. pels op, for at holde dem på afstand..men om det passe, det skal jeg ikke kunne sige..
   God dag til dig

   Slet
  2. Jeg tror, at jeg har prøvet alle de råd, der findes, men absolut ingen har hjulpet samtidig med, at rådyrene tager for sig aff lere og flere forskellige slags planter. Det eneste effektive middel indtil nu er fleece (den tynde hvide), som jeg breder ud over roserne inden spisetid om aftenen og fjerner igen næste formiddag. Det har så til gengæld den ulempe, at roserne får det rigeligt varmt og blomstrer hurtigt af.
   På den ene side er jeg grundigt træt af de rådyr, og på den anden side kan jeg ikke lade være med at glæde mig over, at de år efter år vælger at føde deres kid i min have, i det lange græs i Sletten midt i min baghave. Et år så jeg
   et helt nyfødt bittelille kid stolpre rundt på usikre ben i havegangen og blive slikket ren af moderen.

   Slet
 2. Dejlige forårsbilleder. Jeg synes at hørt, at krokus sår sig selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :0)
   Hmm ja, det vil da give mening hvis de selvsår sig.. dejlige er de i hvert fald uanset hvordan de er kommet ;0)
   God dag

   Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥