Gå videre til hovedindholdet

Sommer roulade

Forleden da jeg skrev om vores "høst-dag", viste jeg også billede af kagen, der var bragt med i marken ;0)
Vi kalder den "Sommer roulade" og den er helt klart en af favoritterne. Den kan varieres med forskellige frugter / bær efter smag - her med friske jordbær og så er den let at gå til..

Lonni efterspurgte en opskrift og som lovet kommer den her:


SOMMER ROULADE

200 g æggehvide ( jeg bruger pasteuriserede )
300 g sukker
200 g marcipan - rigtig marcipan ;0)
Hasselnøddeflager eller perlesukker

Fyld:
1/4 L piskefløde - pisket til skum
ca. 500 g. jordbær i grove stykker - eller andre bær. Du kan evt. også bruge rabarber kompot.

Marcipan æltes med lidt af æggehviderne. Resten røres stive og sukkeret vendes forsigtig heri. Herefter vendes det i marcipanblandingen.
Dejen smøres ud på et bagepapir - ca. en bagepladestørrelse og der drysses med hasselnøddeflager eller perlesukker. Du kan også udelade det helt og så drysse den færdige roulade med flormelis til allersidst. ( På billedet er min helt uden noget - jeg var nemlig løbet tør for det hele, men det gik alligevel..)

Bages i ca. 15 min v. 180 grader. Mens bunden køler af, dækkes den med et fugtigt viskestykke. Når den er afkølet helt, vendes den, således at nødderne ligger nederst. Fyldet puttes på og rouladen rulles forsigtig sammen - du kan bruge bagepapiret som hjælp, når du ruller den sammen.
Tilbage er der kun at sige:

VELBEKOMMEKommentarer

 1. Mums....... det ser godt ud :-)
  Det er mange år siden jeg har lavet rolade, måske en ide at tage det op igen.

  SvarSlet
 2. Tak for det.
  Den glæder jeg mig til at smage :-)

  SvarSlet
 3. Ummm hvor ser den lækker ud.! Vi skal have gæster søndag, så er denne jo perfekt at prøve. :-)
  God weekend
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Mums hvor ser det lækkert ud :)
  Tusind tak for opskriften og rigtig god week-end.
  Knus Birgitte

  SvarSlet
 5. Åå så god den ser ut!! Tack så mycket för receptet..det ska absolut prövas :-)
  Ha en fin helg
  Kram Anneli

  SvarSlet
 6. Tak for opskriften. Jeg bagte den i fredags og brugte egne jordbær (fra drivhuset), den smagte skønt:)

  SvarSlet
 7. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.