Gå videre til hovedindholdet

Vintergækker

På min have rundtur igår eftermiddags, tog jeg lidt vintergækker med ind. Synes det er sådan en yndig forårsbebuder - så fin og spinkel..
  

To blev sat i potter og står nu og skaber forårsstemning..

Her på det lille sofabord i tv-stuen i selskab med snefug stagerne ( synes godt de kan blive stående lidt endnu, selvom foråret er på vej..)

En lille sløjfe med en knappenål sidder og pynter og giver lige det ekstra ;0) 

De sidste vintergækker ( som er en anden type ), er flyttet ind i glasklokken..
Jeg er blevet lidt inspireret, af at se at flere har fundet deres påskepynt frem - bl.a. hende her , så derfor blev denne dekoration lidt påskeinspireret :0)

Vintergækker ( tror måske de hedder dorthea liljer??), pletter i luften, pudemos, vagtelæg og en lille zinkhøne..


Her med klokken på og på plads på i stuen..

Dejligt at kunne gå i haven og tage blomster med ind - det er bare lykken :0)


Har du vintergækker i din have?

Kommentarer

  1. hej... det er nemlig helt korrekt, det er dorthea liljer. og de er sååå skønne:)

    SvarSlet
  2. Ih, du kan altså bare det der med at lave nogle rigtig fine "blomsterting" med få ingredienser! Så fint er det!
    Ja, det er skønt at kunne gå i haven og hente blomster.
    I vores have, som er en gammel have, er der mange vintergækker. Faktisk har vi haft endnu flere, men da min mand omlagde et bed til græsplæne, var jeg ikke nok over ham, så der forsvandt altså en del vintergækkeløg i den forbindelse. :-) Men vi har nu stadig rigtig mange, så jeg skal vist ikke klage.
    Sætter du vintergækkerne ud i haven igen, når de ikke mere er pæne indenfor? Jeg har aldrig prøvet at tage dem ind med rod. Plukker bare af dem. :-)

    Rigtig god weekend!

    Kh Solsikke

    SvarSlet
  3. Vi har mange vintergækker og erantis både i haven og i skovstykket,nyder hvert år når de kommer frem:0)
    Flot dekoration du har lavet i glasklokken.
    God weekend.
    kh.Laila

    SvarSlet
  4. Jepp, det har jeg - har plukket de første med ind i dag, og det er bare skønt :-) Dejlig forårsstemning hos dig! God weekend! Knus; Heidi

    SvarSlet
  5. åh hvor yndigt! Jeg har selv en glasklokke, men kan aldrig finde ud af hvad jeg skal putter derind, men nu har jeg da fået en god ide af dig :D

    SvarSlet
  6. Fine billeder.
    Dejlig med vintergækker også indendøre.
    Jeg hentede nogle ind den anden dag. De står nu på køkken bordet.
    Tak for kigget.

    SvarSlet
  7. Hej med jer

    Malene - tak, så er det afklaret. Det er altid rart at vide hvilke blomster der vokser i haven, jeg er ikke altid sikker, men så er det dejligt at blogland hjælper ☺

    Solsikke - Tak, hvor er du sød ☺ Det er dejligt med en gammel have - jeg nyder det også. Ja, jeg planter dem ud igen, når de er "færdige" - det prøver jeg faktisk også at huske med de forårsblomster jeg køber. Dog har jeg ikke haft det store held med hyacinter, så de ryger som regel ud igen..

    Laila - uhm ja, det er dejligt når foråret melder sin ankomst. Tak for de rosende ord - det varmer..

    Heidi - Tak ☺ Og rigtig god weekend til dig - fine billeder fra dit køkken i øvrigt..

    Mette Kathrine - Tak ☺ Dejligt at kunne inspirerer.. Tænker det også vil være fint med en lille hornviol, flere æg el.lign Til jul havde jeg kugler og kogler i den - det så også fint ud..

    Landbohaven - dejligt du kiggede forbi. Det varmer at få en kommentar med på vejen ☺

    Rigtig god weekend til jer alle
    KH.

    SvarSlet
  8. Hej
    Husk nu at sætte dem ud igen, når de er afblomstret så kommer de jo igen næste år, du kan også med fordel dele nogle af dine vintergække klumper hvis de er blevet for store, også flytte dem rundt i din have.
    Dorthea liljerne er en meget fin vintergæk..
    Mht til mine æg kan du ikke sende mig en mail på fam.gudiksen@gmail.com
    Hej fra Tine

    SvarSlet
  9. Hvor ser det bare super sødt ud - især glas klokken :o) Så fantastisk..Go´weekend til dig og dine..
    Knus :o)

    SvarSlet
  10. I morgen står der forår med ind i stuen på programmet, uhhhh jeg glæder mig. Først en dejlig gåtur ned i skoven og så hjem i haven og finde smukke blomster vi kan tage med ind.

    Det bliver så godt :D

    SvarSlet
  11. Hvor er du altså bare suuuper god til det med blomster- måske "man" (jeg) kunne købe et lille kursus af dig?:) flot ser det ud!

    SvarSlet
  12. Tine - Ja du kan tro jeg sætter dem ud igen - særlig Dorthes liljerne kunne jeg godt tænke mig lidt flere af ;0)
    Jeg sender dig lige en mail her en af dagene, så jeg kan høre mere om dine fine æg.

    Frk. Lehmann - Tak skal du have :0)

    Jill - Håber I har haft en dejlig dag - det lyder ihvertfald super hyggeligt ;0)

    Fru hygge - Tak :0) Det kan være vi skal udveksle erfaringer en dag - så kan du give mig lidt sytips ;0)

    Rigtig god aften til jer alle - og 1000 tak for jeres søde kommentarer. De varmer :0)
    KH.

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.