mandag den 29. august 2011

I selvforsyningens tegn..

Vi har jo - som tidligere skrevet - en drøm om at være mere eller mindre selvforsynende med frugt og grønt ( nej vi planlægger ikke at lave et tv-program omkring det ;0)..smiler..) og idag har jeg brugt både lidt frugt og grønt - høstet fra både køkkenhaven på Gården og fra vores lidt mindre byhave - det er jo så fordelen ved ikke at være flyttet endnu...

Min veninde mobber mig lidt kærligt med at jeg er en rigtig husmor - men jeg kan altså godt li' at lave tingene selv :0)
Jeg nyder at stå i køkkenet og jeg synes det er rart at vide hvad det er jeg - og min familie kommer i munden.. "Fra jord til bord" tanken tiltaler mig helt sikkert..

Så derfor: Hjemmesyltede rødbeder og hindbær/jordbær marmelade a'la Gårdejerinden ;0)

Min tro grønne følgesvend i køkkenet når der skal syltes mm. ;0)
- og ja, jeg har også den blå - men den kommer mest frem ved juletid, når vi skal bage småkager..

Det ser ud som om det er godt hindbær år i år.. Det bugner bare af dem - mums!

Havde lidt jordbær, fra tidligere på "sommeren", liggende i fryseren.. De blev, sammen med hindbærrene, til lækker marmelade - lige til at komme oven på en nybagt bolle - uhm..

Min plan var at lave nogle fine mærkater lige her - men printeren driller - æv altså!! Det må blive en anden dag, hvor min tålmodighed er større..

Hvad har du mon lavet idag?


2 kommentarer:

 1. Der er intet dårligt i at være "en rigtig husmor", når der kan trylles så skønne, fristende sager frem. Uhm! :-)

  (Hvad jeg laver idag?.. hm.. alt for lidt. Har fri, men det går noget langsomt med at få noget fra hånden idag. Har ellers en masse, der skal gøres.)

  SvarSlet
 2. Det er da noget så dejligt, at kunne gå ud og høste egen afgrøder i haven. Når man har frugt og grønt er det da med at udnytte råvarerne.
  Jeg er en af dem, der også gerne laver en del selv.

  Jeg er ikke blevet kaldt husmor, men har modtaget godmodigt drilleri fra veninder gående på "Det ska´ laves fra bunden af".
  Rigtig hjemmelavet mad er nu bedre end alle mulige halv eller helfærdige købeting.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥