Gå videre til hovedindholdet

Eftermiddagsguf

I eftermiddag har storebror haft legekammerat med hjem fra børnehaven.
De har kæmpet som Batman og Robin imod skurkene i Gotham City - men sådan noget koster kræfter og derfor måtte der lidt ekstra lækkerier på bordet:


Lidt blandet frugt - og ja ;0) det er kokos der er på bananerne..
Prøv det - det smager rigtig godt og man undgår brune bananer..

Uhm! boller med chokoladestykker i..

Har du også lyst til lidt eftermiddags-chokolade boller..
(Perfekte efter forbryderjagt!!)
Så kommer vores opskrift her:

Eftermiddags-chokolade boller
12. stk.

50 g. gær
3½ dl lunkent vand
lidt salt
ca. 1 spsk. sukker ( kan udelades..)
1 dl youghurt naturel/A-38 eller andet syrnet mælke produkt
1½ dl havregryn
Mel efter behov ( så dejen hænger sammen..) ca. 500 gr. Jeg bruger en blanding af hvedemel og fuldkornshvedemel..
ca. 50 chokolade - jeg bruger en god chokolade på 70% - det giver god smag og derfor er mængden af chokolade heller ikke så stor..

Herefter blandes ingredienserne på almindelig "bage-bolle" manér. Bollerne formes og sættes på en bageplade.
Hæver mens ovnen bliver 200 grader og så skal de have ca. 10-15 min..

VELBEKOMME!

Kommentarer

  1. Ih, hvor ser det lækkert ud. God idé med kokos på bananerne. Det skal prøves :)

    SvarSlet
  2. Mums, det ser godt ud. Jeg elsker banan med kokos:-) KH Line.

    SvarSlet
  3. Hvor bliver der sørget godt for børnene hos dig! :-) Det ser skønt ud.

    Tak for din hilsen på min blog, hvor du fortalte, at du venter på tapet fra Sverige. Jeg har også bestilt tapetprøver fra www.inreda.com, men jeg er lidt spændt på, om jeg får dem, for det er et stykke tid siden, at jeg bestilte dem. Jeg har skrevet en mail til firmaet for nogle dage siden, men den har de ikke svaret på endnu. Er det mon samme sted, at du har bestilt tapetprøver?
    Mange hilsener Solsikke

    SvarSlet
  4. Skøn skøn blog du har dig her :o) Følger lige lidt med..
    Kh Camilla :o)
    Frk Lehmanns hverdag

    SvarSlet
  5. Skøn skøn blog du har dig her :o) Følger lige lidt med..
    Kh Camilla :o)
    Frk Lehmanns hverdag

    SvarSlet
  6. Hej Camilla
    Dejligt du fandt vej hertil - velkommen :0)

    Hej Solsikke
    Hmm ja det er samme sted vi har bestilt.. Har ikke modtaget noget endnu - har en forventning om at det ville være her sidst på ugen??!! Kan se de har trukket penge på mit kort.. Hmm spændende! Glæder mig til at høre om du høre fra dem. Tænker jeg vil henvende mig, hvis jeg intet har hørt først i næste uge..
    Ved at susi fra Indretning med farver, har handlet hos dem med held..
    Vi må se - og ellers må vi sende en fælles mail..
    KH.

    SvarSlet
  7. Hej igen.

    Jeg må lige fortælle dig, at NU har jeg fået mail fra inreda.com om, at de har sendt mine varer. Så det er jo bare fint. :-)
    Så ingen grund til bekymring nu. :-)

    Fortsat rigtig god weekend!

    Mange hilsener Solsikke

    SvarSlet
  8. Hej Solsikke
    Det er jeg glad for at høre..
    Glæder mig til at se hvad du har valgt.. Så der var kommet nye prøver siden jeg sidst havde kigget, så måske skulle man lægge endnu en bestilling - nu tror jeg godt jeg tør ;0)
    God lørdag..

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.