Gå videre til hovedindholdet

December glimt

Så nærmer december sig sin afslutning.
Det har været en dejlig - omend lidt travl måned ;0) men der har stadig været plads til hygge og gode oplevelser med familie og venner.


Sneen lod vente på sig - vi fik lige et enkelt drys, der kun lå et par timer og så var det igen smeltet væk og efterlod markerne brune og kedelige.
Jeg håber vi får lidt sne i starten af '19. 
Jeg ved godt det hele bliver lidt mere bøvlet, men det er altså hyggeligt og lyset bliver også helt anerledes ik..


Men når nu december har været en lidt grå ( og måske lidt kedelig ) en af slagsen, er det rart at kunne tænde lys - både ude og inde..


Julesmåkagerne kom i hus - og er spist..
I år opdagede vi at min elskede køkkenmaskine, kunne bruges til vaniliekranse og kokoskranse. Det gør det lidt lettere - og hurtigere end at bruge den gamle "kødhakker".
Faktisk opdagede jeg flere funktioner på maskinen, jeg ikke har været opmærksom på - det tænker jeg helt klart skal afprøves i det nye år..


I år var det yngstebarnets tur til at gå lucia optog - åhh det er altså SÅ fint ❤


Vi fik brændt lysene i adventsdekorationen og set julekalender i fjernsynet.. 
Årets julekalender på DR, satte minder igang og jeg (vi) har tænkt meget på oldemor, som vi mistede for 2 år siden.. ❤

 

Juleaften holdt vi hos mine forældre. En lille sluttet flok på 8, var vi kun i år. 
Det var rigtig hyggeligt - og ungerne er nu blevet så store at det er dem, der tænder lysene på træet :0)


I juledagene har vi været til hyggelige julefrokoster - og så har jeg nydt de stille morgener, hvor jeg har huset "helt for mig selv" .
Nu venter "nedpakning" af  julepynt og så er vi klar til at starte på et nyt år, med nye spændende oplevelser.


Jeg håber I også har haft en dejlig december derude 

Kommentarer

 1. Hello my dear,
  It feels and feels like you had a happy Christmas with your loved ones. It is the most important. You lead a quality life in a place ... enviable!
  The new year brings you dreams.
  I'm hugging you, Mia

  SvarSlet
 2. Den sista bilden var så lugn och fin. De andra också men ändå... December har varit härlig. Jag har kort minne och de sista dagarna har vi haft en hel del blå himmel och sol. Nu ligger en fantastisk dimma utanför :) Det har varit en lugn och skön månad som jag helst vill ha december och jul.

  Gott slut och Gott Nytt År! Carina

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.