Gå videre til hovedindholdet

Sensommerfad

I denne uge har jeg haft kursus i butikken. 
Det er en kursusrække fordelt over 4 gange - en gang om måneden og første gang, var altså i denne uge.


 På aftenens program var en nem og enkel sensommer dekoration med materialer fra haven, samt en lignende dekoration til udendørs. Derudover skulle der laves fine lanterne af syltetøjsglas.


Selvom jeg ikke er super begejstret for farven gul ( det ved faste læsere 😉 ), så besøgte jeg alligevel den nærliggende blomstermark, hvor jeg hentede de skønneste solsikker.
Jeg synes de gyldne farver hører sig til, når det er efterår🍁 


Modellen, som nu står til pynt i butikken, lavede jeg i et gammelt fad.


Blomsterne er stukket i oasis og æblerne er både stukket på en pind i oasis og nogle ligger løst ved siden af.
Udover solsikke har jeg brugt efeu som grønt, hortensia, rønnebær, æbler og blomster af plettet Hjortetrøst.


Glasset er dekoreret med en stencil lavet i bronze voks fra Vintage Paint. Jeg kan bedst lide at lave stencils i voks - jeg synes det er lettere at styre end maling.


I toppen af glasset har jeg viklet jutegarn. En let, enkel og billig måde at lave fine lanterne på 🍁

De resterende solsikker fra kurset har fået plads i små stilleben ude i haven - og når de ikke kan mere, er der lidt ekstra mad til fuglene.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.