Gå videre til hovedindholdet

Malede græskar

Idag har jeg haft gang i et lille hyggeligt formiddags projekt.
Jeg har endnu engang haft fat i malerpenslen, men denne gang var det ikke møbler der blevet malet - men nogle cement græskar.


Jeg har tidligere malet på almindelig græskar, men de har jo begrænset holdbarhed, så istedet faldt valget altså på disse af cement.
Jeg ville gerne have dem til at ligne irret kobber og synes resultatet er blevet ok. 


Jeg har brugt Vintage Paint ( surprice surprice..) i farverne Dusty Turquoise, Old Turquoise ( den er egentlig ikke nødvendig, man kan sagtens nøjes med "dusty" ), lidt Black Velvet, Bronze og bronze voks.


Jeg malede hele græskarret Dusty Turquoise og så har jeg duppet de andre faver på og afsluttet med lidt voks hist og pist..
Måske jeg vil bruge en smule brun også næste gang, men ellers er jeg fint tilfreds.


Et fint lille og overskueligt projekt på sådan en lidt kedelig gråvejrsdag .


Jeg tænker, jeg vil prøve at bruge samme farvekombination, på nogle billige julekugler, når de kommer frem i butikkerne - det tror jeg vil se ret lækkert ud 🙂

Forresten kan det godt være lidt svært at få taget billeder herhjemme - se nu bare "linselusen" her, der prøver at snige sig ind 🤣


Kommentarer

 1. De blev jättevackra efter målningen :) Det kommer bli fint om du hittar några julkulor att komplettera med.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak 🙂
   Ja, jeg tror også det bliver rigtig fint med julekuglerne 🎄
   God weekend til dig

   Slet
 2. Haha sikke en skøn linselus ;)
  De blev da så utroligt flotte græskarrene. Jeg maler også altid mine, men de bliver næsten altid hvide hihi 😆
  Ønsker dig en dejlig dag

  Knus, Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. fnis ;0) Ja.. tænkte godt du var mest til hvid - det ser nu altså også ret fint ud..
   Dejlig smuk efterårsdag til dig 🍁🍂🍁

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.